Do predzadnjega dne relija je sicer bolje kazalo drugemu vozniku Volkswagna Latvali, ki je imel dobrih 20 sekund prednosti. Toda na predzadnji etapi je branilec naslova stopil na plin, medtem ko je imel Finec v soboto smolo in je s predrto pnevmatiko na najdaljšem "brzincu" izgubil preveč časa, da bi se še lahko vrnil v igro za zmago.

Minuto in pol naskoka pa je Ogier zanesljivo ohranil tudi zadnji dan relija. Bolj zanimiv je bil boj za drugo mesto, saj je Oestberg komajda ubranil prednost, Latvala je napadal in na koncu zaostal le devet sekund. Na zadnji hitrostni preizkušnji, "powerstagu", kjer podeljujejo še dodatne točke, pa je bil najhitrejši Norvežan Andreas Mikkelsen, Latvala je bil drugi, Ogier pa tretji.

V SP je Sebastien Ogier zdaj še utrdil vodstvo, ima 138 točk, Latvala je drugi s 105, Oestberg tretji s 66, tik za njim je Andreas Mikkelsen s 63.

"Začetek relija je bil zelo težak, moral sem krepko preganjati Jari-Mattija, še posebej v soboto. Na srečo se je dobro izteklo in vesel sem te zmage," je po uspehu dejale Ogier, ki je tako ubranil lansko zmago na tem reliju.

SP se bo nadaljevalo z relijem po Poljski od 26. do 29. junija.