Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Francija - Jamajka
1

Francozi želijo na letošnjem mundialu izbrisati slabe spomine na prejšnje svetovno prvenstvo, ko so v JAR povsem pogoreli in razočarali še z razprtijami znotraj svojega tabora. Galski petelini merijo v izločilne boje, kamor realno tudi sodijo, tam pa je potem vsaka tekma tekma zase in težko je napovedati, kako daleč se lahko zavihtijo. Njihovo moč in kvaliteto pa bodo danes verjetno občutili Jamajčani, ki bodo zadnji pripravljalni nasprotnik pred mundialom, Francozi pa bodo po remiju s Paragvajem zagotovo želeli na svetovno prvenstvo oditi z zmago. Jamajka je v zadnjih tednih izgubila s Švico in Srbijo ter remizirala z Egiptom, kar kaže na to, da bodo le stežka parirali Francozom.

Košarka - Nemčija - 1.liga

Bayern (M) - Alba
1

Bayern je v poflinalu uspel zapraviti vodstvo z 2:0 v zmagah in se v veliki finale nemškega prvenstva uvrstil šele po peti tekmi, kjer pa je vendarle razbil nasprotnika in pokazal, da je trenutno najboljša nemška ekipa. Finale z Albo bi utegnil biti zelo zanimiv, na koncu pa bodo Bavarci verjetno le slavili naslov prvaka, predvsem pa jim bo v pomoč prednost domače tekme. Na prvi finalni tekmi bo Alba prvič občutila moč Bayerna in se znašla v zaostanku.

Košarka - Španija - 1. Liga

Real Madrid - Unicaja
1

Real velja za najboljše moštvo v Evropi, saj že mesece igra najboljšo košarko. A v finalu evrolige je kraljevi klub doživel šok in izgubil proti Maccabiju, zato so verjetno sedaj kot ranjeni lev, ki si želi rane zaceliti z novim naslovom španskega prvaka. Ne prvi polfinalni tekmi je nato Unicaja nudila Realu izjemen odpor in je padla šele po podaljšku, kar bo Madridčanom dalo misliti, da se ravno sprehodili ne bodo v finale. Tokrat bi morali vložiti več energije in motivacije in lažje priti do zmage.

Rokomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Madžarska - Slovenija
1

Madžari že tako kotirajo višje od Slovencev in so bili po žrebu parov dodatnih kvalifikacij za SP v Katarju favoriti za skupno zmago, nato pa so jo slovenskemu selektorju Borisu Deniću še pošteno zagodle poškodbe in kazni s strani EHF. Ker bo manjkalo kar nekaj ključnih igralcev, bodo Slovenci verjetno nocoj lahko zadovoljni že z minimalnim porazom, kar bi jih ohranjalo v igri pred povratno tekmo v Velenju. A Madžari se zavedajo lepe priložnosti, da že na prvi tekmi opravijo delo, zato lahko pričakujemo hud nalet domačih, ki se ne bodo ustavili niti ob prednosti recimo petih golov. Kapo dol Slovencem, če danes ne izgubijo.