Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Argentina - Slovenija
1
Čeprav Sloveniji na tekmi ne bo treba razmišljati o branilcih Martinu Demichelisu in Pablu Zabaleti ter napadalcih Gonzalu Higuainu, Sergiu Agüeru in Rodrigu Palaciu pa je argentinska zasedba tako kakovostna, da je tudi brez njih absolutni favorit. Slovenija je proti Urugvaju sicer pokazala všečno predstavo, vendar pa bo današnje srečanje še nekoliko zahtevnejše.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Belgija - Tunizija
1
Belgijce te dni najbolj skrbi slaba forma njihovega zvezdnika Edena Hazarda, za katerega številni menijo, da si zaradi neresnega pristopa nastopa v Braziliji sploh ne zasluži. A četudi vezistu Chelseaja igra ne steče, ima Belgija v svoji ekipi cel kup izvrstnih nogometašev, ki pa se bodo morali za zmago pošteno potruditi. Tunizija namreč še zdaleč ni slab nasprotnik. To je dokazala na zadnjih dveh tekmah, ko je remizirala s Kolumbijo in premagala Južno Korejo.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Anglija – Honduras
1
Že res, da bo Honduras nastopil na mundialu v Braziliji, a prav veliko se od njega ne pričakuje. To je ekipa potrdila na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah proti Turčiji in Izraelu, ki jih je prepričljivo izgubila. Od Angležev se danes lahko upravičeno pričakuje zmago.

Košarka - Španija - 1. liga

Valencia - Barcelona
2
Valencia in Barcelona sta se pomerili že v sredo, tekmo pa je prepričljivo dobila Barcelona, ki je slavila s 77:58. Povsem jasno je, da je kakovost na strani velikana iz katalonske prestolnice, ki vse od poloma na zaključnem turnirju evrolige še ni izgubil.

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - NY Rangers
1
Kralji so na prvi tekmi še enkrat več dokazali, da so mojstri preobratov in tekmo po podaljšku dobili. Tako kot v četrtek lahko navijači tudi tokrat pričakujejo izenačeno tekmo, ki pa jo gostitelji morajo dobiti, saj bodo v New Yorku bistveno težje dosegli zmago.