Polona, kako ste zadovoljni z vožnjo, uvrstitvijo in zaostankom?

Zelo zadovoljna. Mislim, da sem odpeljala na maksimumu. Verjetno ne bi zmogla niti malo hitreje. Moj čas je boljši kot lani, kar sem glede na delo, ki sem ga vložila v to disciplino, tudi pričakovala. Tudi 42,7 km/h je dobro povprečje in štirinajsto mesto je v tej konkurenci dober dosežek. Že vrhunsko, glede na to da nisem specialistka in nikoli nisem blestela na »krono«. Konkurenca je bila na svetovni ravni, Belorusinja Alma Amialjusik, ki sodi med deset najboljših kolesark sveta, je bila peta. Kot sem videl, so bile pred mano kolesarke kar iz enajstih držav.

Zmagala je vaša klubska kolegica Martina Ritter, Poljakinja Eugenija Bujak je bila četrta. Sta vas presenetili?

Ne, Martina je v vrhunski formi. Že v nedeljo je bila druga na mednarodni dirki v Avstriji. Tudi četrto mestu Eugenije je sijajen uspeh za BTC in lepa bera točk UCI. Žal točke dobi le deseterica.

Se čutite kaj zapostavljeno, glede na to, da so tujke prevzele glavno vlogo v ekipi in niste več šefinja?

Niti malo. Vedno sem rada pomagala že v prejšnjih tujih ekipah. Če so punce boljše, rada pomagam. Nikoli nisem imela težav z zavistjo. Z prihodom tujih kolesark v BTC City sem tudi sama dobila zagon in dodatno motivacijo. Odlično se razumemo. Vse delamo na tem, da kot ekipa naberemo čim več točk in bomo jeseni nastopile na ekipnem svetovnem prvenstvu v Španiji. Pomembno je, da delujemo kot ekipa. Kolesarstvo je ekipni šport. Tudi organizacijska plat se je dvignila, Gorazd Penko in Rado Kocjančič se zelo trudita.

Verjetno so misli že usmerjene v nastop ekipe BTC na ženskem Giru v začetku julija. Kaj lahko pričakujete? Imate izkušnje, saj ste že končali na 21. mestu.

Giro imamo že v glavi. To bo moj četrti Giro Donne. Vse dirke v juniju so v smislu priprav. Mislim, da kot ekipa lahko dobro dirkamo, tako v skupnem seštevku kot v etapah. Morda je dosegljiva tudi deseterica v skupnem seštevku. Martine in Eugenije ne poznam dovolj, da bi sodila, kako se bosta znašli na dolgi etapni dirki, saj še nimata veliko izkušenj. Upam, da bom lahko pomagala s svojimi. Velikokrat se punce obrnejo name za kakšen nasvet glede taktike. Doslej sem kar dobro znala predvideti situacije.