Na kongresu je bil Švicar Gian Franco Kasper s soglasno odločitvijo izvoljen za predsednika Fis, torej na položaj, na katerem je že vse od leta 1998. Kasper je bil edini kandidat za mesto prvega moža krovne smučarske organizacije.

Kocijančič pa je bil najprej izvoljen za člana predsedstva Fis, na glasovanju je prejel 107 glasov od možnih 124. Novoizvoljeno predsedstvo pa je nato izvolilo še podpredsednike te organizacije. Dolgoletni član vodstva Fis Kocijančič, ki je bil prvič na podpredsedniško mesto izvoljen junija 2010 v turški Antalyi, bo tudi v novem mandatu ostal na tem položaju. Od 22. novembra 2013 je tudi podpredsednik Evropskih olimpijskih komitejev (EOC).

Preostali trije podpredsedniki Fis so Sverre Seeberg z Norveške, Sung Won Lee iz Južne Koreje in Dexter Paine iz ZDA.

Ob tem so na kongresu dolgoletnima članoma Italijanu Erichu Demetzu ter Billu Maroltu, Američanu po obeh starših slovenskega rodu tretje generacije Slovencev v ZDA, podelili naziva častnih članov Fis.

Barcelonski kongres se kljub vnovični Kocijančičevi izvolitvi ni povsem odvil v skladu s slovenskimi pričakovanji, saj Slovenija s Planico ni dobila svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2019.