Prvi nosilec Nadal je v polfinalu s 6:3, 6:2 in 6:1 odpravil Škota Andyja Murrayja, drugopostavljeni Đoković pa je s 6:3, 6:3, 3:6 in 6:3 premagal Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Đoković se je uvrstil v svoj drugi finale na igriščih Roland Garrosa, kjer pa še ni zmagal. Za karierni grand slam pa bo moral premagati osemkratnega zmagovalca OP Francije Nadala, ki je v uri in 40 minutah opravil z Murrayjem, v nedeljskem finalu pa bo napadal peti zaporedni naslov v Parizu.

Gulbis se je v svoj prvi polfinale na največjih turnirjih prebil po zmagah nad Rogerjem Federerjem in Tomašem Berdychom, proti Đokoviću pa ni imel možnosti, čeprav je Srbu po dveh gladko dobljenih nizih popustila zbranost ter je Gulbis dobil tretji niz, Đoković pa na turnirju drugič izgubil niz. Najboljši srbski teniški igralec je sicer v četrtem nizu povedel, a je Gulbis odgovoril in Đokoviću odvzel servis, drugemu nosilcu pa je zavrela kri in je zlomil lopar. A se je hitro zbral ter stvari postavil na svoje mesto.

Ekspresno slavje Nadala

V finalu bo nasproti Đokoviću stal Nadal, ki pa mu bo zelo težko vzeti naslov, kar je pokazal tudi s sijajno polfinalno igro, v katerem britanski igralec ni niti enkrat ogrozil zelo dominantnega Španca. Nadal in Đoković sta se že srečala v finalu na vročem pariškem pesku, leta 2012, ko je Nadal slavil po štirih nizih. Murray si proti Nadalu ni uspel priigrati brejk priložnosti, Nadal pa je ekspresno slavil po uri in 40 minutah dvoboja ter se prebil v svoj že 21. finale na turnirjih velike četverice.

"Mislim, da sem danes igral svoj najboljši tenis. Res je neverjetno, da sem znova v finalu tukaj. Gre za zelo močne čustvene trenutke, sem res zelo vesel. V zadnjih desetih letih sem devetkrat pristal v finalu, kar se ti nedvomno vtisne v spomin," je bil po novem uspehu vzhičen 28-letni Španec.

Đoković v Parizu zelo motiviran

Đoković je bil na novinarski konferenci po poltretji uri dolgem dvoboju polfinala videti precej zdelan: "Uvodna niza sem izpeljal tako, kot sem si zamislil, nato pa mi je proti koncu tretjega popustila zbranost, s čimer nikakor ne morem biti zadovoljen. Lahko rečem, da je bil težak dvoboj, za oba. Seveda, da sem zadovoljen, da sem znova v finalu, v Parizu igram dobro ter sem zelo motiviran, da odigram svoj najboljši tenis in poskusim dobiti tudi to lovoriko, ki mi še manjka."

V ženskem finalu se bosta pomerili Rusinja Marija Šarapova in letošnja senzacija Romunka Simona Halep.