Pravljična poroka

V Dubrovniku potekajo poslednje priprave za pravljično poroko 38-letne Beracasa, ki je pastorka in ena naslednic pokojnega ameriškega milijarderja Randolpha Appersona Hearsta ter 37-letnega investicijskega bankirja Beckmana. Dubrovnik bo njuna poroka zaznamovala ta konec tedna.

Kot poročajo hrvaški mediji, je gotsko-renesančna palača Sponza iz 16. stoletja prekrita z osupljivimi cvetličnimi aranžmaji. V gledališču Marina Držića pa so že postavili mize in stole za slovesno večerjo.

Tudi ostale prepoznavne dele mesta, kot so Knežev dvor in trdnjava, Lovrijenac ter otok Lokrum, so zasedli številni svetovni oblikovalci, ki skrbijo za poroko bogatašev, poroča Jutarnji list na svoji spletni strani.

Beracasa in Beckman v Dubrovniku že večkrat na počitnicah

Beracasa in Beckman sta bila v Dubrovniku večkrat na počitnicah. Imata petletnega sina in bosta v njunem "sanjskem mestu" Dubrovniku zgolj obnovila poročne zaveze. Pripravila bosta štiridnevno slavje za približno 300 gostov, med katerimi bodo tudi nekateri izmed najbogatejših ljudi na svetu, je poročala Slobodna Dalmacija.

Med prvimi je na poroko prišla Hudsonova, ki so jo opazili v trgovini na osrednji dubrovniški ulici Stradunu, je poročal lokalni novičarski portal Dubrovniknet.hr. Mediji že nekaj dni ugibajo, ali bosta na poroko prišla tudi Angelina Jolie in Leonardo DiCaprio.

Beracasa in Beckman sta že nekaj dni v Dubrovniku. V četrtek so ju novinarji srečali med sprehodom po mestu in obiskom v enem izmed tamkajšnjih lokalov.