"Šokirana sem. Očitno je Tirolska s turizmom premagala šport," je bila žalostna Majdičeva in priznala, da je pričakovala tesen dvoboj z nemškim Oberstdorfom za SP in priznala, da je odločitev Fis kar nekako doživljala kot osebni poraz.

Izjava »I'm very sorry« ni dovolj

"Kot športniki to težko razumemo. Sama mislim, da je bilo to tudi sporočilo malim, da je to za vas brez veze. Manjkajo razlogi. Naj bi nekdo rekel, pri vas ni sponzorjev, ni medijskega prostora, ni snega. Enostavno manjka pojasnilo, zakaj ni šlo in izjava 'I'm very sorry' pri tem ni dovolj. Ni mi težko izgubiti, a težko je, če ne vem zakaj in kaj moram spremeniti," je razmišljala športnica. Manj gostobeseden je bil Petek: "Mislim zelo podobno kot Petra. Naj nekdo reče, to in to ste naredili narobe."

Majdičeva je priznala, da bo na zadevo zanesljivo gledala drugače čez dan dva, takoj po odločitvi pa izida ni razumela: "Res je sporočilo, da majhni nimajo možnosti. V športu je drugače. Vložiš trud, a možnosti imaš. Kot športnik to težko dojameš. Tesen poraz bi pomenil, da smo delali prav, zdaj sporočilo žalosti. Skrbi me, kam gre šport."

"Dejstvo je, da smo za SP pripravljeni. In res je, da smo toliko dali smučarskemu športu, da smo prvenstvo pričakovali," je dejal Petek, na vprašanje, da je mala Avstrija premagala veliko Nemčijo, Švedska pa v boju za prvenstvo alpincev Italijo, pa odvrnil, da gre v avstrijskem primeru za smučarsko veliko nacijo z velikim vplivom.

Sledi kandidatura za SP 2021?

Naslednjo priložnost bo imela Planica pri kandidaturi za SP 2021 in brez dvoma sta ji oba slovenska športnika še pripravljena pomagati. Odločitev o tem bo sprejela Smučarska zveza Slovenije, prvi odzivi vodilnih pa kažejo, da bi si nov nordijski center pod Poncami prireditev po njihovem mnenju zaslužil, a dokončna odločitev o tretji kandidaturi še ni sprejeta.