Tajski borzni indeks je na dan, ko se je začel državni udar, zrasel za 0,15 odstotka. V naslednjih dveh tednih so se dobički vlagateljev še povečali, saj se je indeks povzpel za 3,3 odstotka. V primeru državnega udara bi pričakovali precejšen padec vrednosti domače valute, vendar tokrat ni bilo tako. Vrednost domače valute, tajskega bahta, je v primerjavi z evrom že od začetka letošnjega leta brez večjih nihanj.

Politična nestabilnost, povezana z nasilnimi protesti, že vpliva na gospodarstvo. V letošnjem prvem četrtletju se je tajski BDP skrčil za 2,1 odstotka glede na prejšnje četrtletje. Tajsko gospodarstvo je v preteklih letih raslo po letnih stopnjah 3 odstotkov in več, medtem ko so ocene za gospodarsko rast v letošnjem letu nekje med enim in dvema odstotkoma.

Investitorji na državni udar gledajo po svoje. Tajska je za tuje investitorje odprta država, in precej velikih podjetij ima tam svoje podružnice, ki imajo cilj širitev poslovanja ne le na Tajskem, temveč tudi v sosednjih državah. Tajska ima tudi velik srednji razred prebivalstva, ki z gospodarsko rastjo pridobiva kupno moč in s tem postaja eden od generatorjev gospodarske rasti. Dogodki v zadnjem letu so negativno vplivali na zaupanje potrošnikov.

Edina ovira nadaljnjemu gospodarskemu razvoju je politična nestabilnost. Z državnim udarom se je povečala verjetnost, da se bo politična nestabilnost končala, s tem pa bi se končali negativni vplivi na tajsko gospodarstvo in tudi na kapitalski trg. Nekateri pričakujejo, da bo vojaška vlada začela infrastrukturne projekte. S tem bi spodbudili domače povpraševanje in omogočili nadaljnji razvoj gospodarstva.