Po odhodu iz skupine Riblja čorba se je Bajaga posvetil solo karieri in leta 1984 posnel prvi solo album Pozitivna geografija. Na koncertni turneji ga je takrat prvič spremljala tudi skupina, ki je nastopila pod imenom Instruktori. Uspešno kariero je Bajaga nadgradil v 80. letih s trofejnimi albumi Jahači magle, Prodavaonica tajni in Neka svemir čuje nemir, v času, ko je razpadala Jugoslavija, pa je leta 1991 objavil nov material, mini LP Četiri godišnja doba.

V 90. letih je skupina posnela albuma Muzika na struju in Od bižuterije do ćilibara, Bajaga pa se je začel posvečati tudi glasbi za film. V novem tisočletju je skupina posnela albume Zmaj od Noćaja (2001), Šou počinje u ponoć (2005) in Daljina, dim i prašina (2012), Bajaga je sodeloval tudi pri drugih glasbenih projektih. Med drugim je napisal glasbo za film Profesionalac, ki je vključeval uspešnico Pada vlada, leta 2008 je za serijo Vratiće se rode napisal pesem Bežiš od mene ljubavi, istega leta je posnel duet z vodjo Plavega orkestra Sašo Lošićem z naslovom A ti se nečeš vratiti, ustvaril pa je tudi glasbo za serijo To toplo ljeto.

Na tokratnem koncertu, kjer se bodo skupini na odru pridružili tudi glasbeni gostje, bodo obiskovalci zagotovo lahko slišali mnoge uspešnice, ki jih je skupina pod taktirko Bajage ustvarila v svojih 30 letih obstoja. nr