PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Rusija-Maroko
1
Ne samo, da se bodo Rusi na stadionu Lokomotive od domače publike skušali posloviti z zmago, ampak bodo verjetno želeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Maročani slovijo kot specialisti protinapadov, zato bo tudi kakšen vezist pri domačih malce bolj usmerjen v zaustavljanje napadalcev, kot pa organizacijo akcij. Capello si je izbral kar pravšnjega tekmeca za generalko pred pomembno uvodno tekmo s Korejo. Maroška obramba bo kapitulirala slej ko prej. Če ne v prvem, pa v drugem polčasu zagotovo.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Nemčija-Armenija/+2/
2
Dvomim, da bo Löw tokrat razkril vse adute, ki jih pripravlja za prvenstvo v Braziliji. Pričakujemo lahko tudi nekaj eksperimentiranja z več različicami postavljene zvezne vrste, Armenija pa bo svojo kožo v Mainzu kajpak želela prodati čim dražje in jih kaj dosti ne bo zanimalo, kdo je za Nemce nenadomestljiv. Ekipa, ki danes gostuje pri Nemcih je eden izmed mojih tihih favoritov za uvrstiev na EP v Franciji, saj napredujejo iz ciklusa v ciklus.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Hrvaška-Avstralija/2,5/
2
Ne vem zakaj se tukaj favorizira "under", ko pa imata obe ekipi izjemno potenten napad in vprašljive sposobnosti obrambe. Gre za tekmo, ki jo oboji izkoriščajo kot privajanje na pogoje v Braziliji, tako da je rezultat v drugem planu. Pričakujem vsaj po en gol na vsaki strani in najverjetneje vsaj tri gole skupno.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Japonska-Zambija
2
Tudi tukaj je rezultat docela nepomemben. Japonska bo generalko za SP opravila na Floridi v Tampi, kjer jih čaka hitra in neugodna reprezentanca Zambije na čelu z napadalcem Katongom. Oboji imajo zelo hiter prehod v napad, jim pa obramba še kako šepa in zato si tudi tukaj lahko obetamo lepo število zadetkov. Ne verjamem, da bi Zaccheroni in Braumelle pred publiko, lačno "soccer" spektakla "šahirala".

Tenis - ATP - Pariz

Gulbis E.-Djokovič N./1:3/
Z
Gulbis je k(oooooo)ončno tam, kamor bi ga njegov ogromen talent moral pripeljati že par let nazaj, pa se je fant preveč ukvarjal s sekundarnimi interesi. Ne vidim razloga, zakaj ne bi tudi danes nadaljeval svoje serije fantastičnih nastopov in vsaj namučil Noleta. Verjamem, da mu lahko odščipne prvi niz, potem pa bo Srb verjetno odigral tako kot zna najbolje, brez popuščanja, brez kakršne koli napake, in si zagotovil finale RG-ja.