Prodaja DVD-jev in Blu-rayev bo z 12,2 milijarde dolarjev upadla na 8,7 milijarde dolarjev do leta 2018, še ocenjujejo v raziskavi PwC, ki jo povzema britanski Guardian. Do leta 2017 naj bi tudi hišni kini imeli močno prednost pred tradicionalnimi kinematografi. Hkrati pa naj bi predstavljali največji zaslužek filmov – do 17 milijard dolarjev letno.

PwC poudarja, da veliki kompleksi kinodvoran niso ogroženi, čeprav se bodo vstopnice v prihodnjih petih letih podražile za 16 odstotkov. »Ljudje še vedno obiskujejo kinematografe, predvsem pri težko pričakovanih filmih,« je poudarila direktorica na PwC Cindy McKenzie.

Netflix, Amazon Instant Video in Hulu so v zadnjih letih postali pomembni ustvarjalci v zabavni industriji, odgovorni pa so za uspešnice kot je Hiša iz kart in Arrested Development. Netflixov zaslužek se je v prvem četrtletju letošnjega leta povečal za 24 odstotkov.

Raziskava je še izpostavila, da bodo elektronske knjige v Veliki Britaniji po prodaji do leta 2018 presegle fizične knjige.