Sprememba se glasi: pri fantih bo moral biti minimalen obseg dresa plus en, maksimalen pa tri centimetre, pri dekletih pa minimalen obseg dva, zgornja meja pa štiri centimetre. V praksi naj bi to pomenilo nekoliko nižjo hitrost v fazi leta in pri pristanku, kar naj bi bilo kot nalašč za tiste skakalce, ki imajo večji občutek za letenje, to naj bi izmed slovenskih orlov veselilo predvsem Roberta Kranjca in Jurija Tepeša, ki je dres že preizkusil.

Seveda pozdravljamo odločitev, da bo poskrbljeno za večjo varnost gladiatorjev, toda pojavljajo se že prvi pomisleki, da bodo skakalne nacije z bogatejšimi proračuni, med katerimi so predvsem Avstrija, Nemčija in Norveška, znova v prednosti, kar se je dogajalo že v preteklosti. Novi dresi naj bi bili še dražji od starih, ki pa že tako niso bili poceni, saj je bilo za posamični dres treba odšteti 435 evrov, kar je prevedeno za slovensko reprezentanco pomenilo strošek okoli 20.000 evrov na leto.

Novost naj bi po trditvah nekaterih strokovnjakov zmanjšala možnost manipulacij – prvaki te prvine so bili vedno Avstrijci, ki so veliko vlagali v razvoj opreme – zagotovo pa bodo najboljši poleti opravili številna testiranja, tudi zato, da bi v novih pravilih našli luknje, ki nato na tekmi pomenijo kakšen meter več od konkurence. A seveda dresi niso bili in tudi ne bodo čudežni, saj bo za dolg skok predvsem pomembno pravočasno odskočiti.