Festival sodobne kreativne glasbe in ljudskih godb Godibodi se danes začenja že sedmič po vrsti, tretjič pa se odpira v prostorih hostla Celica na Metelkovi v Ljubljani. Začenjajo z mlado energijo: iz tria VolkFolk bosta v duetu nastopila Nina in Gregor Volk, ki bosta uglaševala ljudsko glasbo z modernim prostorom, predvsem ju bo zanimala koroška ljudska pesem, za njima pa na oder prihajajo Čedahuči, ki jih krasijo večglasje, akustičnost in pristen odnos s poslušalci, izvajajo pa glasbo vokalista Blaža Učakarja. Na poti je tudi njihova prva zgoščenka.

Ker je Slovenija majhna dežela, prav tako pa je majhen tudi letni vrt hostla Celica, so se odločili, da festivalske koncerte razpršijo po vsej državi; med prizorišči bodo tako tudi mariborski alternativni klub KGB, svež koprski prostor Kameral in Layerjeva hiša v Kranju, kjer bo v nedeljo tudi sklepni koncert, ter Muzikafe na Ptuju. Odpreti želijo tudi prostor za kritične misli in mnenja s polja glasbenega in umetniškega ustvarjanja: Godibodi blog je že aktiven, Bojan Cvetrežnik je na primer pripravil obsežnejši prispevek na temo odnosa med javnimi in zasebnimi institucijami, pri čemer ga zanima, kam vse gre nemalo denarja v kulturi. Od letos prvič nekaj malega tudi za Godibodi, prvič pa so pridobili tudi večjega sponzorja, Zavarovalnico Triglav. Vse skupaj začinjajo s spletnim radiem.

Festival vsakič pospremi na pot nekaj zgoščenk, ki izidejo pri zavodu Celinka, izvajalcem pa seveda ponudijo koncertni oder na prireditvi. Bas in glas je duo Nejca Sajovica, ki se poigrava z rapersko in gledališko govorico. Jurki & Basisti je zasedba, za katero se skriva priznani skladatelj, producent in glasbenik Bojan Jurjevič. Do avtorske plošče je prišel še en starosta rocka Andrej Trobentar, soustanovitelj različnih zasedb, med drugim Buldožer in Begnagrad, 7 plus pa je moški vokalni septet iz Izole, za katerega je kantavtor Rudi Bučar uglasbil istrske ljudske pesmi in dodal še nekaj avtorskih, vse pod naslovom Kantajmo. Sicer pa bo festival poleg omenjenih gostil še Uršulo Ramoveš in Fante z Jazbecove grape, Metoda Banka & Tea Colloria, Aphro Tesla & Igorja Bezgeta, v okviru spremljevalnega programa pa še Matijo Solceta s prijatelji ter dve glasbeni delavnici za otroke z bobnarjem Ninom Mureškičem in Majo Pihler - Stremecki, znano tudi kot Bilbi. Poseben bo tudi letni koncert KED Folk Slovenija. Pod sloganom Slovenija, moja dežela bodo razmišljali v programu, ki ga je pripravila etnomuzikologinja Jasna Vidakovič; sodelovalo bo več kot šestdeset glasbenikov, plod večera pa bo tretja zgoščenka društva.

Na festival so se skozi čas uspešno prilepili nekateri projekti, denimo fotografska razstava zvestega kronista festivalskega dogajanja Bojana Stepančiča, ponovno razstavlja tudi slikar Mitja Ficko, šest tako imenovanih slidžejev pa bo pod mentorstvom Milana Eriča med koncerti vihtelo čopič tako, kot jih bo usmerjala glasba.