216 tisoč kristalčkov Swarovski

Prosojno obleko je iz 216 tisoč Swarovski kristalov naredil oblikovalec Adam Selman, Rihanna pa je v njej naravnost blestela. Pod obleko je nosila samo tangice v kožni barvi, nosila pa ni nedrčka, tako da je pokazala svoje prsi. Vsi so si lahko ogledali tudi njene tetovaže. Zakrivala se je samo s krznenim šalom.

Zvezdnici je nagrado podelila urednica revije Vogue Anna Wintour, Rihanna pa je poskrbela, da nihče ne bo pozabil njene zmage na letošnji podelitvi. V pozabo bo tako najbrž potisnila Lady Gago, Kate Moss, Nicole Kidman in Jonnyja Deppa.

Moda kot orožje

»Rihanna tvega in rada naredi stvari po svoje,« je po podelitvi dejal oblikovalec Zac Posen. »Z njo je bila pot neverjetna,« je še dodal. »Zrasla sem na zelo majhnem otoku in nisem imela dostopa do mode, vendar mi je bila že od nekdaj zelo pri srcu. Uporabljala sem jo kot orožje. Dejala sem si, da me mogoče lahko premagajo, a moje obleke nikoli,« je pojasnil Rihanna.

Nagrado za najboljšo oblikovalko ženske mode je prejel Joseph Altuzarra, za moško modo pa Maxwell Osborne in Dao-Yu Chow. Za modne dodatke sta bili nagrajeni Mary-Kate in Ashley Olsen. Za obleke, okrašene s Swaroski kristali za ženske, sta nagrado dobila Shane Gabier in Christopher Peters, za moške pa Tim Coppens. Nagrado za življenjsko delo je dobil Tom Ford, mednarodno nagrado pa Raf Simons z Diorja.