Tržnica unikatnih izdelkov – čakali vas bodo sami zanimivi izdelki in ustvarjalci. Na www.luft.si ali na https://www.facebook.com/luftfestival si lahko preberete tudi več o ustvarjalcih. Trgujemo od 9h do 13h.

Zelemenjava -  prvič smo se zelo zabavali, verjamemo, da nam bo menjavanje semen, sadik, plodov, izdelkov, nasvetov, ipd. v drugo šlo še boljše. Sploh, ker so že aktualni tudi prvi pridelki! Zelemenjavali bomo od 9h do 12h.

Izmenjava oblačil – poletje je že skoraj tu! Hkrati pa tudi odlična priložnost, da pospravite in osvežite svojo omaro. Na zadnjem LUFtu smo izmenjali vse! Vabljeni na izmenjavo od 9h do 13h.

EKO delavnica – za otroke, za otroke s starši, za malo večje otroke pa tudi za dedke, babice, tete in strice, ki bi radi z otroki preživeli ustvarjalno urico. Izdelovali bomo magnete iz kamenčkov, ki jih bomo najprej preoblekli v barve, vzorce, slikice, ipd. Ob 10h na Mestnem trgu! Pridite, zabavno bo!

Plesna delavnica za otroke - Tokrat bomo dobro poskrbeli za male junake in junakinje. Ob 11h jih bosta Pika in Poka skozi ples in glasbo popeljali skozi čudoviti svet narave, kjer se otroci srečajo z različnimi pojmi ljubezni; ljubezen do narave,  do družine, prijateljev, sošolcev, do živali in na splošno opišejo kaj vse imamo v življenju radi. Otroci bodo v delavnici skozi različne zvrsti glasbe aktivno sodelovali ter spoznavali raznovrstne plesne korake.

Spremljevalni program: razne kulinarične dobrote, dobra glasba, za žilico dobrodelnosti: zbiranje materiala za zavetišča. Od 9h do 13h.