»Bilo je zahtevno, mar ne? Kevin je prikazal odličen tenis. Vesel sem uvrstitve v četrtfinale in tudi priložnosti, da se Rafaelu maščujem za njegove zmage v najinih medsebojnih tekmah. Bilo jih je namreč več kot mojih,« je dejal peti nosilec, ki igra najbolje prav na največjih turnirjih, od odprtega prvenstva ZDA leta 2011 pa ni nikoli izgubil pred četrtfinalom. Najbolje je praviloma igral prav na peščeni podlagi Roland Garrosa, saj je bil lani finalist.

Zgodba 32-letnega desnorokega teniškega igralca, ki igra dvoročni bekend, je zanimiva, saj je kilometrino nabiral na različnih španskih akademijah, dokler se španska zveza ni odločila, da bo raje štipendirala Tommyja Robreda. Tako je bil Ferrer že kot mladenič prisiljen najti nove pokrovitelje in že pri 18 letih srečo poskusiti kot profesionalec. Znana je anekdota, ko ga je trener Javier Piles za nekaj ur zaprl v majhno in popolnoma zatemnjeno garderobo ter mu dal le nekaj vode in kruha, ker ni treniral dovolj zavzeto. Ta incident je mladeniča tako razjezil, da se je odločil, da neha igrati tenis in je začel delati na bližnjem gradbenem delovišču. Že po enem tednu se je vrnil skesan in trenerja prosil odpuščanja. Piles ga je treniral vse do konca minulega leta, Ferrer pa zanj pravi, da mu je kot drugi oče.

Kolegi zanj pravijo, da je eden najbolje fizično pripravljenih na turneji, mnoge dvoboje je, čeprav zvečine igra z osnovne črte, dobil prav zavoljo fitnesa, hitrosti in prepričanosti vase. Nekdanji avstralski teniški igralec, danes pa trener Darren Cahill, zanj pravi, da ob Srbu Novaku Djokoviću najbolje vrača začetne udarce, pri čemer naj bi celo prekašal nekdanjo legendo Andrea Agasija, ki je bil specializiran za »returne«. V letu 2007 pa mu je na dušo pihal tudi Roger Federer, ko je javno dejal, da je pri vračanju servisov številka ena na svetu.

Velik navijač nogometašev Valencie dobre igre prikazuje iz tedna v teden, uspešen pa ni zgolj na profesionalnih turnirjih, s pomočjo katerih je stanje na svojem bančnem računu povečal za dobrih 16 milijonov evrov, zadnjih osem let pa je stalni član elitne deseterice, temveč v Davisovem pokalu uspešno brani barve rodne države. Španiji je tako do naslova najboljše reprezentance na svetu pomagal v letih 2008, 2009 in 2011.