S kakšnimi pričakovanji ste prevzeli najboljši slovenski klub?

Zelo težko povem, ker ne vem, kakšno ekipo bom imel. Trenutno imamo na voljo tri igralce iz lanske zasedbe. To so Jan Klobučar, Jan Brulec in Mario Koncilja. Nimam niti polovice ekipe. Nočem, da se grdo sliši, toda od mojih fantov iz Črnuč, ki bodo zdaj pri ACH Volleyju, ni še nihče igral v prvi slovenski ligi, zato je z njimi težko igrati v ligi prvakov.

Boste igralce iskali na slovenskem ali na tujem trgu?

ACH mora spet postati slovenski klub, ne pa tako, kot je bilo še pred dvema letoma, ko je bilo v ekipi sedem tujcev. Naš klub mora spet postati magnet za mlade slovenske igralce, ki bodo nato tudi igrali, ne pa samo sedeli. Strategija je letos spet prava, toda koliko bomo dejansko uspešni v evropskih pokalih, je pa druga zgodba.

Kako je z igralci, ki jim je potekla pogodba? Predvsem z Andrejem Flajsem, ki si ga želite zadržati.

Andreja poznam že iz mojih igralski dni. Vem, kaj lahko prinese ekipi, čeprav je bil v zadnjih letih bolj joker kot kaj drugega. Absolutno bi ga rad zadržal. Želim se pogovoriti z njim, da bi mu povedal, kaj bi od njega pričakoval.

In preostali?

Jan Pokeršnik je odšel, še preden sem prišel. Matej Vidič je končal kariero, zato ni upanja, da bi še kaj igral. Na blokerskem položaju je še najmanjši problem, bistveno večji je na položaju sprejemalca. Ekipo mi bo sestavil klub. Bomo videli, kaj jim bo uspelo spraviti skupaj.

Kakšen je status korektorja Janka Breganta?

Po pravici povedano, ne vem. Predvsem zato, ker sem bil zadnji teden odstoten, saj sem bil v Londonu na seminarju. Igralca, kakršen je Bregant, bi zagotovo želel imeti v ekipi, ampak kakšen je njegov status, ne vem. Vem pa, da je ACH zelo zainteresiran za Tončka Šterna iz Calcita.

Ali je v slovenskem bazenu dovolj kakovosti, da bi ACH sestavil konkurenčno ekipo za ligo prvakov?

Zagotovo. Samo poglejte mladinsko reprezentanco, ki se je uvrstila na evropsko prvenstvo. Problem je, ker je težko dobiti vse te igralce v en klub. To je na upravi kluba.

Ste imeli kakšne pomisleke, ko ste dobili ponudbo?

Vedno imaš pomisleke, ne glede na to, kaj sprejmeš. Dejstvo je, da bi bila velika škoda za slovensko odbojko, če ne bi bilo ACH Volleyja, še posebno za ljubljansko odbojko. Ker sem v ljubljansko odbojko zelo vpleten, pa je bilo skoraj samoumevno, da ta izziv sprejmem.

Klub je v zadnjih letih v velikih finančnih težavah. Kakšen je vaš pogled?

Glede na proračun, kakršen je bil še pred nekaj leti, in glede na to, kakšen je zdaj, bi se verjetno določene stvari lahko uredile. Do rešitve verjetno ne bomo prišli čez noč. Veliko bo tudi odvisno od sponzorjev, ki jih ljudje v klubu še iščejo. To vprašanje je sicer bolj za upravo kluba kot za trenerja.

Ste se že kaj pogovarjali z vašim predhodnikom Luko Slabetom?

Govorila sva takoj, ko sem izvedel za ponudbo. Ker je zelo vpleten v reprezentančno zgodbo, se še nisva imela časa dobiti. Pogovarjala sva se po telefonu. Nikakor ne gre za nobeno zamero, saj Slabe verjetno ne bi privolil v takšno ekipo, kot jo ACH sestavlja za prihodnjo sezono.

Še to – v reprezentanci prihaja do odpovedi. Med drugim je Alen Pajenk raje odšel na prijateljevo poroko, kot da bi igral za izbrano vrsto. Vaš komentar?

Vsak ima svoje vidike. Moj je takšen, da kot igralec ne bi nikoli naredil česa takšnega. Nikakor nočem kazati s prstom, toda če bi bil jaz selektor, tega ne bi toleriral.