Po dveh mesecih zatišja se agonija nadaljuje, prihodnost Olimpije pa je še vedno pod velikim vprašajem. Tivolski klub doslej ni predstavil še niti ene svoje okrepitve za prihajajočo zimo, njegova spletna stran je brez novih novic povsem neažurna, prav tako pa ni razrešeno niti vprašanje o glavnem trenerju, potem ko je dosedanji strateg Ivo Jan odšel v bolj urejeno okolje v Gradec. Direktor Matjaž Sekelj se je očitno znašel v hudi godlji, zgodba kluba pa se je dodatno zapletla po nepreklicnem odstopu predsednice Ditke Maučec. Vodstvo kluba se bo seznanilo z njenim predčasnim odhodom s položaja na današnjem sestanku upravnega odbora, kjer pa kakšnih drugih posebnosti ali novih pretresov ni pričakovati.

Če je Olimpija želela za prihodnjo sezono sestaviti ogrodje moštva okoli hokejistov iz domačega okolja, je doslej ubrala povsem napačno taktiko, potem ko je na občutno prelahek način iz rok izpustila tako Miho Verliča kot Kena Ograjenška. Spomnimo, da sta bila v zadnji zimi ena od vodilnih in najučinkovitejših doma vzgojenih igralcev ljubljanskega moštva, zdaj pa sta razočarano razdrla pogodbo, potem ko Olimpija ni izpolnjevala osnovnih pogojev za sodelovanje. Nobeno presenečenje ne bo, če jima bo v prihodnjih dneh sledil še kakšen od najobetavnejših igralcev zadnje tivolske zasedbe.

Ken Ograjenšek je zaman čakal, da bo dobil kakšen signal iz pisarne, da bi izvedel osnovne informacije, kakšne načrte ima Olimpija pravzaprav za naslednjo sezono. Kljub finančni nedisciplini je pričakoval, da mu bo klub pojasnil svojo vizijo in mu razložil, kako kani razrešiti problem okoli neizplačila več kot polovice letnega zaslužka. »Z direktorjem Sekljem sem bil nazadnje v stiku pred kakšnim letom dni. Od tedaj naprej se nisva slišala. Med sezono so v garderobo prihajale razne informacije, da bomo dobili denar, vendar ni bilo tako. O tem nismo želeli govoriti v medijih, saj smo vendarle slepo verjeli, da se bo klub držal zastavljenih rokov. Vsakič smo slišali za nov datum, ko bi morala biti plača na našem tekočem računu, a so bile to le prazne obljube,« je povedal Ken Ograjenšek, ki je bil s šestimi goli tudi MVP zadnjega finala državnega prvenstva proti amaterskemu moštvu z Jesenic.

Ograjenšek pravi, da se je bilo v tako negotovih časih težko zbrati za treninge in tekme. Kot smo že pisali, je imel pomembno vlogo pri motivacijski pripravi trener Ivo Jan, Ograjenšek pa ne pozabi omeniti niti deleža starejših soigralcev. »Vseskozi so nam govorili, da naj čim bolj odmislimo težave, čeprav smo bili vsi v istem položaju. Mladi smo se morali potruditi predvsem zaradi sebe, da bi nas kdo opazil, saj imamo pred seboj še kar nekaj let igranja hokeja na visoki ravni,« je dejal 22-letni Celjan, ki te dni trenira skupaj z moštvom v domačem okraju pod vodstvom tamkajšnjega glavnega trenerja Roka Rojška.

Kot pravi, ga zdaj najbolj skrbi, kje bo našel nove delodajalce. Ni skrivnost, da je že bil v neformalnih pogovorih s francoskim Brianconom, vendar z uradno informacijo o prestopu še ni mogel postreči. »Če bi bilo vse idealno, bi verjetno raje ostal doma, a se je zdaj treba odločiti drugače,« je poudaril. Zgodba Kena Ograjenška je pač takšna, da nima druge izbire, kot da se sprijazni z dejstvom, da je ravno del generacije, ki je na domačih tleh obsojena na igranje v razburkanem okolju. Razumljivo, da ga skrbi za prihodnost klubskega hokeja pri nas. »Ko so propadle Jesenice, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo šlo na slabše tudi Olimpiji. Nobenega dvoma ni, da se morata oba kluba postaviti na noge, da bomo spet gledali pravo vsebino,« je sklenil.