PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Kostarika-Japonska
2
Na Floridi so Japonci za moje pojme absolutni favoriti. Pod Zaccheronijem je ta reprezentanca taktično dozorela in je na prihajajočem SP gotovo sposobna uvrstitve iz skupinskega dela. Pri Kostariki imajo težave, saj bosta mundial zaradi poškodb spustila napadalec Saborio in branilec Oviedo. Mislim, da bo Azijcem uspelo doseči še četrto zaporedno zmago, ki jim bo samozavest, preden gre zares, samo še dvignila.

Tenis - ATP - Pariz

Berdych T.-Gulbis E./+1,5/
1
Zelo močno si želim, da Gulbisu uspe, vendar v to ne verjamem. Ponavadi se je po taki zmagi, ki mu je uspela proti Federerju potem težko skoncentrirati in mislim, da LAtvijcu ne bo uspel še en vrhunski "meč". Berdych v medsebojnih dvobojih vodi 4-2, poleg tega pa je bil minuli teden suveren, pa čeprav se je v zadnjih dveh krogih soočil z zelo neugodnima nasprotnikoma. Berdych 3-1 v nizih je moja napoved.

Tenis - ATP - Pariz dvojice

Kubot L/Lindst-Golubev/Groth S
1
Poljsko-Švedsko navezo spremljam že od začetka in sta bila kar hvaležen član listkov. Zdi se mi, da sta godna za igranje finala proti dvojčkoma Bryan, tule pa bosta morala preskočiti navezo, ki tu v Parizu sploh prvič nastopa skupaj in se jima je posrečilo priti v četrtfinale, potem ko sta presenetila četrta nosilca, Marrera in Verdasca. Klub temu se mi zdita Kubot ter Lindstedt malce bolje uigrana.

Tenis - WTA - Pariz

Muguruza G./+1,5/-Sharapova M.
2
Muguruzi se je po zmagi nad Sereno odprla "avtocesta" do četrtfinala, danes pa ima pred seboj še drugi velik test, ki ga vsaj po moji oceni ne bo prestala. Marija je trenutno z osnovne črte najbolj konsistentna in lahko brez težav vztraja v daljših izmenjvah, ki pa jih tako ali tako ni veliko, saj Rusinja hitro prehaja v napad. Danes računam na to, da ne bo oddala niza, kot proti Stosurjevi, sicer pa je Španko enkrat do zdaj že ugnala - to se je zgodilo lani v Rimu.

Tenis - WTA - Pariz dvojice

Barty/Dellacqua-Errani/Vinci R
2
Italijanki sta v zadnjem krogu oddali niz, toliko da sta nasprotnicam pokazali vsaj malce ranljivosti, toda mislim, da se bosta relativno gladko uvrstili v nov finale Roland Garrosa. Avstralska naveza, ki se jima bo zoperstavila, se precej bolje znajde na trdi podlagi in čeprav sta dobili generalko v Strasbourgu, bi tule nekako morali končati svoje nastope.