V 90-minutnem dokumentarcu, ki se ga je domislil nogometašev marketinški guru Simon Fuller, kamere spremljajo Davida Beckhama in njegove tri prijatelje, ki odpotujejo v Rio de Janeiro in se po igri odbojke na mivki odpravijo v amazonski pragozd. Nogometaš, ki je svojo kopačke na klin obesil lani, eno noč na poti proti plemenu Yanomami prespi v gozdu. »Sredi ničesar,« vztraja nogometaš, ki mu v džungli družbo delajo prijatelji in dva izkušena vodiča.

Beckham v dokumentarnem filmu želi spoznati pleme, ki nogometa ne pozna in s tem tudi ne slavnega nogometaša. David jim tako vse razloži o čudoviti igri. »To je bilo prvič, da sem moral nekomu – razen Victorii – pojasniti kaj je to nogomet,« je dejal Beckham. Slednji je potoval z motorjem in kakšne prigode opisal kot »strašljive«, hkrati pa se je večkrat pritožil nad spanjem v viseči mreži.

Kača in žaba sta ga spravili ob živce

Ob živce ga spravi pisana žaba, ki si počivališče najde na njegovem šotoru, in kača, za katero misli, da jo ima na hrbtu. Palin, ki je večkrat potoval v Brazilijo, je med intervjujem z Beckhamom dejal: »V resnici si mevža. David Attenborough bi z žabo naredil intervju.« Beckham mu je odgovoril: »Želim si, da bi bila kača večja. V resnici je bila večja. Žab ne maram in ta je bila oranžne barve. Opozorili so me, da je nevarna, zato sem bil precej na trnih.«

Pred potovanjem je Davidu nasvete delila njegova žena Victoria. »Kaj boš storil s svojimi lasmi, tam je precej vlage?« David ji je obljubil, da bo nosil klobuk.

Čeprav je bilo tudi nekaj zadev, ki Davidu niso bile ravno po godu, želi v prihodnje narediti še več takšnih potopisov. BBC je uspel tega prodati 15 državam po svetu.