PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - VTB LIGA

CSKA - Unics Kazan
1

CSKA je v polfinalu lige VTB že naredil velik posel, ko je dvakrat v gosteh ugnal Unics in se v Moskvo vrnil z ogromnih 2:0. Po razočaranju na zaključnem turnirju evrolige bo moštvo Ettoreja Messine zagotovo želelo primat najboljšega osvojiti vsaj na lokalnem področju, kjer so že tako prvi favorit. Unics je svojo priložnost najverjetneje zapravil doma in bo v Moskvi le še končal sezono v tem tekmovanju.

Košarka - Španija - 1. Liga

Valencia - Cajasol Sevilla
1

Valencia je prvo tekmo četrtfinala doma dobila s 30 točkami razlike, nato pa se opekla na drugi tekmi v Sevilli. Sedaj prostora za spodrsljaje ni več, zato bodo morali domači spet odigrati na vso moč, da si zagotovijo mesto v polfinalu, kamor nedvomno tudi sodijo. Po zmagi v evropskem pokalu Valencia namreč zagotovo tudi potiho razmišlja o finalu državnega prvenstva, kjer bi radi pokvarili načrte velikanoma iz Madrida in Barcelone. Kvaliteta je nedvomno na strani domačih, zato bi bil njihov izpad kar veliko presenečenje.

Tenis - ATP - Pariz

Verdasco F./+1,5/ - Murray A.
1

Murray se vrača po poškodbi hrbta, zato ni ravno 100-odstotno pripravljen in v najboljši možni formi. Kljub temu z borbenostjo ostaja v igri v Parizu, na ne ravno najljubši podlagi. Po maratonskem dvoboju s Kohlschreiberjem, ki ga je dobil z 12:10 v petem nizu, ga danes čaka verjetno še težji obračun s Špancem VErdascom, ki živi za tekme na pesku, predvsem pa ima z Britancem še precej neporavnanih računov, saj je v medsebojnih dvobojih rezultat kar 9:1 v korist Murrayja, je pa res, da še nista igrala na pesku, kjer pa so razmerja moči precej drugačna kot na ostalih podlagah. Nazadnje sta igrala lani v Wimbledonu, kjer je Verdasco zapravil vodstvo z 2:0 in izgubil po petih nizih, tokrat pa pričakujem, da bo storil korak naprej in premagal Škota, v najslabšem primeru pa ga bo vsaj zelo namučil.

Tenis - WTA - Pariz dvojice

Peschke/Srebotnik - Kanepi/Panova
1

Srebotnikova in Peschkejeva sta ena boljših dvojic v teniški karavani, ki na vseh turnirjih merita visoko, recimo vsaj v polfinale. Tudi v Parizu ni dosti drugače in turnir sta v tem slogu tudi začeli, saj sta brez težav dvakrat zmagali z 2:0. Tudi danes sta pričakovano v vlogi favoritinj, kar bosta najbrž upravičili tudi na igrišču z novo zmago.