Raziskava NSPCC, ki jo je financiral BBC, za katerega je Savile delal, je pokazala, da se je večina zlorab zgodila v bolnišnici Broadmoor, ki jo sam tudi financiral. Po novih ocenah naj bi bila obsežnost zlorab izpod Savilovih rok bolj obsežna kot so sprva mislili, najpogosteje pa je napadal od 13 do 15 let stare otroke. Njegova najmlajša žrtev pa naj bi bila stara dve leti.

Direktor NSPCC Peter Watt je ob predstavitvi poročila preiskave dejal: »Nobenega dvoma ni, da je Savile eden izmed najhujših – če ne celo najhujši – spolni napadalec vseh časov. Savile je nekdo, ki kljub svoji slavi in prepoznavnosti ni zgrešil nobene možnosti, da bi koga zlorabil.« Na BBC se zdaj sprašujejo, kako to, da je didžej Jimmy Savile postal tako priljubljen med Britanci in zakaj BBC leta 1972, ko so na dan prišli prvi indici o zlorabah, ni moškega odstranil in zaščitil več mladih ljudi.

Televizijska hiša je prek Jane Smith tudi sama sprožila preiskavo, ki naj bi razkrila tisoč imen zlorabljenih otrok in neverjetno kulturo ignorance, ki je ščitila Savila.