»Zelo sem zadovoljna. Ko sem prišla z evropskega prvenstva, je popustila blokada in nisem mogla normalno trenirati, zato tudi nisem vedela, ali bom na Portugalskem sploh lahko nastopila. Bila sem sproščena, ker sem izvajala lažje skoke. Ta skoka sta zame res zelo lahka. Bi pa takoj te stopničke zamenjala za kolajno na evropskem prvenstvu, sem pa zadovoljna, da sem osvojila toliko stopničk v svetovnem pokalu. Ker je ostala samo še tekma v Kolumbiji, me nobena izmed tekmic ne more več prehiteti,« je dejala Teja Belak, za katero je bil nastop v Anadii zadnji v sezoni, saj jo čaka operacija noge, po kateri bo morala počivati vsaj pol leta.

Na slovenskem paradnem orodju bradlji smo imeli dva finalista, pot do zmage pa je Petkovšku preprečil Francoz Kevin Antoniotti, ki je zbral 25 tisočink točke več. Je bil pa v igri za tretje mesto tudi Alen Dimic, ki pa se je moral zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom (14,950). »Na bradlji sta Mitja in Alen nastopa opravila zelo dobro. Skoraj do konca sta bila na prvem in tretjem mestu, nazadnje se je pred njiju uvrstil Francoz. Konkurenca je bila močna, tako da kolajne ni lahko dobiti. Smo pa z nastopom fantov in deklet lahko zadovoljni, saj smo pobrali kar nekaj kolajn in imeli veliko finalnih nastopov. Seveda si vedno želimo še kaj več, a sezona gre h koncu, tekmovalci pa so že precej utrujeni, tako da komaj čakamo, da se vse skupaj konča,« je nastope ocenil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Edini, ki Portugalsko zapušča razočaran, a je s sezono zavoljo bronaste kolajne na evropskem prvenstvu zelo zadovoljen, je Sašo Bertoncelj, ki je med sestavo na konju z ročaji padel z orodja in bil z oceno 13,800 točke četrti. Najmočnejša je bila konkurenca na parterju, 14,450 točke pa je Roku Klavori zadoščalo za šesto mesto, zmagal je Američan Eddie Penev (15,625). »Forma pri Sašu je očitno padla. Del sestave je bil sicer lep, a sledil je padec, enostavno ga je zmanjkalo in ni šlo. Rok je lepo telovadil, a naredil napako, ki ga je stala višjo uvrstitev. Toda konkurenca na parterju je bila strašna,« je nastopa pokomentiral Piletič. Ker bodo uradni izidi in seštevki letošnje sezone svetovnega pokala na voljo šele čez nekaj dni, se bodo v slovenskem taboru zaradi ubranitve mest šele takrat odločili, ali morajo na zadnjo tekmo v Kolumbijo, ki je predvidena šele novembra ali pa jo lahko izpustijo. Med potniki pa zanesljivo ne bo Belakove. šr, sta