Rokometna zasedba iz Flensburga je v tretjem poskusu vendarle osvojila najbolj imenitno klubsko tekmovanje na stari celini. V letih 2004 in 2007 je morala priznati premoč Celju Pivovarni Laško in Kielu, v tej sezoni pa je šla do konca.

Ena najbolj kompletnih evropskih ekip brez zvezdniških, a rokometno izjemno potentnih posameznikov, je naravnost sijajno odigrala letošnji sklepni turnir in po polfinalnem maratonskem zmagoslavju nad Barcelono v velikem finalu ukanila še tradicionalnega tekmeca in trikratnega zmagovalca lige prvakov iz bližnjega Kiela.

Tekmo silovitega ritma so bolje pričeli izbranci islandskega trenerja na klopi Kiela Alfreda Gislasona, ki so si po pičlih šestih minutah priigrali prednost treh golov (4:1), pet minut pozneje pa povišali na +5 (8:3). Tudi po minuti odmora Flensburga se razmerje na igrišču ni bistveno spremenilo, Kiel je imel niti igre v svojih rokah in na polovici prvega polčasa povišal na 11:5. Druga polovica prvega dela je bila bolj enakovredna, varovanci nekdanjega švedskega reprezentanta Ljubomirja Vranješa so se povsem prebudili in se v 26. minuti približali na dva gola zaostanka (12:14), na velik odmor pa odšli z zaostankom 14:16.

Druga polovica tekme je bila domena igralcev iz Flensburga. Z granitno obrambo, sijajnimi posredovanji švedskega vratarja Mattiasa Anderssona ter preudarnimi in konkretnimi napadalnimi akcijami so v 38. minuti izid poravnali na 19:19, rokometna rapsodija igralcev v rdečih dresih pa se je nadaljevala vse do 46. minute, ko so povišali na 25:21.

Igralci iz Kiela so v naslednjih šestih minutah izkoristil krajšo krizo Vranješevih izbrancev in se jim približali na vsega gol (26:25), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so rokometaši iz Flensburga navkljub permanentnemu pritisku tekmecev zadržali dovolj modrosti in moči za svojo prvo zmago v ligi prvakov.

V zmagoviti ekipi je Anderson zbral kar dvajset obramb, najbolj učinkovita pa sta bila Anders Eggert in Lasse Svan, ki sta dosegla po sedem golov. V poraženi je Aron Palmarsson dosegel šest, Gudjon Valur Sigurdsson, Niclas Ekberg in Marko Vujin pa po pet zadetkov.

Barceloni tekma za tretje mesto

Rokometaši španske Barcelone so po današnji zmagi nad madžarskim Veszpremom s 26:25 (9:10) osvojili končno tretje mesto na sklepnem turnirju lige prvakov v Kölnu

Tekma osmoljenih polfinalnih ekip na letošnjem sklepnem turnirju se je končala z zmagoslavjem osemkratnega evropskega prvaka iz katalonske prestolnice, obe zasedbi pa razočarani zapuščata Köln, saj sta pričakovali nastop v velikem finalu, kamor sta se uvrstili nemški ekipi iz Kiela in Flensburga.

V prvem polčasu "malega finala" se je odvijal izenačen boj, drugo polovico tekme pa so bolje začeli naši vzhodni sosedi, ki so v 35. minuti povedli s 13:9. Barcelona je le tri minute zatem tekmo postavila v začetno izhodišče (13:13), v 52. minuti povišala na 22:20, majhno zalogo v zadetkih pa ohranila do konca dvoboja.

V španski ekipi je bil najbolj učinkovit nekdanji slovenski reprezentant Sergej Rutenka z enajstimi goli, v madžarski pa Momir Ilić s sedmimi zadetki.