»Ne strinjamo se s podcenjevanjem našega zbiranja podpisov in banalizacijo našega časa, truda in angažmaja. Nekateri člani so upravičeno zelo užaljeni, saj je bilo po naših statistikah zbranih več kot 730 podpisov, priznanih pa nam jih je bilo le 400. Podatke o zbranih podpisih smo redno pošiljali na sedež SDS v Ljubljani. Tam nas nihče ni pohvalil, niti nas v kakršni koli obliki materialno nagradil. Poudarjamo, da smo zelo ogorčeni in se s takšnim pristranskim in netransparentnim načinom štetja ne strinjamo,« piše v zapisniku.

Samovolja predsednika

Več kot očitno je sodu izbilo dno dejstvo, da je neznano kam izginilo kar 300 zbranih podpisov. Kot še razkriva zapisnik, je območni odbor stranke SDS Radlje za svoj angažma pri zbiranju podpisov prejel 300 evrov nagrade, medtem, ko je slovenjgraški mestni odbor kljub več kot 730 zbranim podpisom, ki so bili plod prepričevanja ljudi, ostal brez enega samega evra. »Poudarjamo, da nas takšen brezbrižen odnos do našega aktivnega udejstvovanja za stranko SDS ne le žali, temveč tudi docela razvrednoti našo predanost,« so še zapisali in dodali, da od vodstva SDS pričakujejo odgovor, saj se počutijo ogoljufani in opeharjeni.

Kot pravijo naši viri, je nenavadno, da si je nagrado prislužil ravno radeljski odbor SDS, od koder prihaja tudi regijska predsednica stranke SDS za Koroško Alenka Helbl, ki je na tem mestu nadomestila svojo predhodnico Alenko Koren Gomboc. Spomnimo, da je bila tudi Koren-Gombočeva tarča številnih očitkov, tudi tega, da je stranki ustvarila precejšen »minus«, potem ko se ji je uspelo prebiti v parlament, pa so jo s tega stolčka odnesle laži o doseženi izobrazbi.

Navodnik ne namerava odstopiti

Sicer pa je iz zapisnika razvidno tudi, da je Navodnik na seji žalil zapisnikarico Heleno Sešelj, češ da ima pri pisanju bujno domišljijo, in od nje celo zahteval, da sejo nemudoma zapusti. A mu omenjena ni ostala dolžna, češ da je članica stranke že 20 let, zato je nihče nima pravice poditi s seje. Po burni razpravi so člani predsedniku izglasovali nezaupnico in mu tudi povedali, da se z načinom njegovega dela ne strinjajo. In še, da za zapisano vsebino zapisnikov ni kriva Sešljeva, ki jih piše, pač pa on osebno, saj je vendarle predsednik. Očitali so mu tudi samovoljnost, saj z zadevami, na primer vstopi in izstopi članov iz stranke, velikokrat sploh niso bili seznanjeni. Ko smo poklicali Navodnika in ga prosili, ali lahko komentira očitke in nam pove, kaj zanj pomeni nezaupnica večine članov, nam je dejal, da ne bo ničesar komentiral. Glede nezaupnice pa, da ne namerava odstopiti, kvečjemu je to zanj moralni poduk, saj vsebina zapisnika naj ne bi odražala mnenja večine članov odbora.