Zamisel za današnje srečanje ferarijev treh dežel - Avstrije, Italije in Slovenije - se je porodilo že pred leti. Prvič so se v Vipavskem križu družili že leta 2008, zdaj pa so želeli narediti nekoliko večje in boljše srečanje, je za STA povedal Stopar.

Lastniki jeklenih konjičkov, med katerimi niso bili vsi rdeče barve, so se najprej ustavili v Potočah, nato na Cesti. Od tu so pripravili krajšo revialno tekmo do Vipavskega križa, po kateri se je najprej zapodil tudi pravi Ferrarijev dirkalnik, s katerim je leta 2006 dirkal Michael Schumacher.

Nad športnimi avtomobili so bili navdušeni tudi številni gledalci, ki so se zbrali ob cesti med Cesto in Vipavskim križem.

Zbrani ferraristi so člani Ferrari cluba iz Tržiča (Manfalcone) v Italiji, v katerega so poleg Italijanov včlanjeni tudi Avstrijci in Slovenci. Stopar sicer ni vedel povedati, koliko je ferrarijev v Sloveniji, vendar pa poudaril, da do ferrarija ni tako težko priti. Med prisotnimi v Vipavskem križu je bil najdražji vreden med 200.000 in 300.000 evrov, kupiti pa ga je mogoče že za 30.000 evrov.