Marquez je tako dosegel že 43. "pole position" v karieri in šestega zaporednega v letošnji sezoni, ko bo tako na vseh dirkah v uvodu sezone startal s prvega mesta; na prvih petih je nato tudi zmagal.

Iannone pa je na današnjem treningu postavil nov hitrostni rekord v razredu motoGP na kvalifikacijah in treningih; ta zdaj znaša 349,6 km/h, s čimer je za malenkost izboljšal prejšnji dosežek Danija Pedrose iz leta 2009 (349,288 km/h), ki je bil prav tako postavljen v Mugellu.

Pedrosa (Honda) bo stratal iz druge vrte, ob njem bosta še rojak Pol Espargaro (Yamaha) in Britanec Cal Crutchlow (Ducati). Italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha), drugi z zadnje preizkušnje v Le Mansu, pa je bil tokrat v kvalifikacijah le deseti.

Španec Esteve Rabat si je privozil prvo izhodišče v razredu moto2, za njim bosta dirko začela Britanec Sam Lowes in Nemec Sandro Cortese.

V najšibkejšem razredu moto3 je bil v kvalifikacijah najboljši Španec Alex Rins (Honda) pred Avstralcem Jackom Millerjem (KTM) in Čehom Jakubom Kornfeilom (KTM).