Veliko vprašanje je, kdo od lanske ekipe bo ostal tudi v prihodnje. Veljavno pogodbo imajo zgolj Jan Brulec, Mario Koncilja in Jan Klobučar. Drugi si iščejo nove klube ali pa so jih že našli, kot je primer Jana Pokeršnika, ki odhaja v Francijo. Šmuc je sicer dejal, da bi si na vsak način želel v ekipi zadržati sprejemalca Andreja Flajsa, toda dosedanji kapetan ekipe je že pred časom zatrdil, da v Ljubljani v takšnem okolju s tako veliko finančno nedisciplino noče več vztrajati.

V klubu so potrdili, da bodo v prihodnje še bolj zmanjšali proračun in da bodo še več pozornosti namenjali mladim slovenskim odbojkarjem, toda kljub temu bo moralo biti dovolj denarja za igranje v elitni ligi prvakov. Po naših informacijah so tretjino proračuna obljubila podjetja iz skupine ACH, tretjino naj bi prispevala Mestna občina Ljubljana, tretjino pa nov sponzor, ki naj bi bila ruska banka Sberbank. O ruskem interesu se je veliko govorilo že pred časom, a Sberbanku naj nikakor ne bi dišalo, da ima ACH Volley tudi precej neporavnanih preteklih dolgov. Ob morebitnem večjem vložku ruskega denarja ni nemogoča niti sprememba imena kluba.

Od ACH Volleyja se poslavlja tudi trener Luka Slabe, ki ima v zadnjem času veliko dela v slovenski reprezentanci. Ko je postal selektor, je bila njegova največja želja, da bi vzpostavil kult reprezentance, s katerim bi igralci čutili velik ponos ob igranju za izbrano vrsto, kar pa se počasi podira kot hišica iz kart. Z usklajevanjem različnih karakterjev je imel težave že prej, na drugem kvalifikacijskem turnirju za EP v Ljubljani pa je dokončno počilo. Nastopu v reprezentanci se je odpovedal Alen Pajenk, ki je raje odšel na prijateljevo poroko v Srbijo, zdaj pa se na pripravah na evropsko ligo ni pojavili niti Aljoša Bogožalec, ki očitno noče biti zraven zgolj takrat, ko selektorju primanjkuje igralcev.