Z novo astro so pri Oplu zadeli v polno, saj so na kolesa postavili oblikovno všečen avtomobil, ki tudi v karavanski različici zna pritegniti. A kdor bi pričakoval, da so zaradi oblike žrtvovali prostor, bi se zmotil. Tako na sprednjih kot na zadnjih sedežih je ta 4,7 metra dolg avtomobil namreč udoben, prostoren in potnikom prijazen. Še več, njegov 500-litrski prtljažnik ponuja več kot dovolj prostora in tudi prilagodljivosti – zanimiva rešitev je dvigovanje prtljažnega roloja, saj ga je mogoče povsem zložiti ali pa samo delno privzdigniti, da lažje pridete do manjših kosov prtljage. Le pozabljivi ne smete biti pri tem, kajti ob zapiranju zadnjih vrat se rolo nazaj ne zloži samodejno in potem lahko med vožnjo občudujete v ogledalu le dvignjen rolo, prometa pa ne.

Voznik se bo prav tako hitro znašel na delovnem prostoru. Posebno zaradi motorja, ki je eden od resnih razlogov, zakaj se odločiti za ta avtomobil. Sicer imajo na voljo še kakšnega drugega, a novi bencinski štirivaljnik navdušuje s kulturo delovanja, odzivnostjo in zalogo moči, ki jo voznik lahko »prikliče« takrat, ko to potrebuje (pospešek do stotice znaša 8,7 sekunde, končna hitrost pa 212 km/h). V običajnem prometu pa se motor obnaša kot pravi sopotnik, pri čemer tudi poraba okoli 8 litrov vseeno ni pretirana. Dobro, so tudi bolj varčni motorji na svetu, a 170 konjičev je vseeno nekaj, kar ne more priti samo od sebe, mar ne?

Eden zanimivejših adutov je tudi cena. Astra s tem motorjem in opremo cosmo, ki premore že zelo veliko (ABS, ESP, klimatska naprava, nastavljiva sedeža, prilagodljivo podvozje, naslon za roke, električno pomične šipe, vzdolžna strešna nosilnika, asistenca za speljevanje v klanec…), v osnovi stane 21.870 evrov. Z nekaj dodatne opreme, ki jo je premogla testna repatica (opozorilo na vozila v mrtvem kotu, napredni parkirni sistem s senzorji spredaj in zadaj, prilagodljivo podvozje flexRide s stalnim uravnavanjem blaženja CDC, prepoznavanje prometnih znakov, opozorilo zapuščanja voznega pasu, opozorilo nevarnosti trčenja spredaj, prikaz razdalje do vozila spredaj…), pa se cena dvigne na vrtoglavih 27.550 evrov.