Filmska uspešnica je že dobila nadaljevanje z naslovom Montevideo, vidimo se! in tudi glasbo za ta film, ki je slovensko premiero dočakal v začetku marca, je prispeval Magnifico. To je tudi projekt, ki ga bo Magnifico nocoj kot osrednji gost festivala Druga godba predstavil skupaj z gosti. V prvi vrsti bodo to člani Srbskega vojaškega orkestra, na odru pa se mu bodo pridružili tudi posebni gostje, Slovenski oktet.

Glasbi daje poseben pečat Srbski vojaški orkester, ki s svojim eklektičnim zvokom na plošči ustvarja posebno vzdušje balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz 30. let. Glasba iz filma je že skorajda ponarodela, saj jo izvajajo po »kafanah«, na svatbah in pogrebih. Magnifico je prvi slovenski glasbenik v vlogi glavne zvezde festivala in za to priložnost obljublja poseben šov.

Festival Druga godba se z današnjim dnem izteka. Pred Magnificom bosta v Klubu CD nastopila turška zasedba Rubato, ki poleg lastnih skladb igra še tradicionalno glasbo iz Anatolije, ter pri nas že poznana makedonska zasedba Foltin z gosti. Po osrednjem koncertu v Križankah se bo dogajanje prestavilo še na Metelkovo, kjer bo festival končala slovenska didžej ekipa Jimmy Barka Experience. im