Marcel Rodman je zadnji dve sezoni preživel v Nemčiji, letošnjo pri članu lige DEL Schwenninger Wild Wings, za katerega je na 39 tekmah dosegel 5 golov in 9 podaj, v prihodnjem letu pa bo igral za klub blizu domovine, saj je podpisal enoletno pogodbo z Medveščakom, so sporočili na uradni strani zagrebškega kluba.

»Marcel je igralec najvišjega razreda, ki je s svojo višino in odličnimi drsalnimi sposobnostmi zmožen igrati tudi eno pomembnejših vlog v obrambi. Veseli se izziva, ki je pred njim, saj želi dokazati, da lahko igra tudi na tako visokem nivoju, kot je KHL. Smo zelo zadovoljni, da smo dobili igralca iz naše sosedne države, saj imamo številne navijače tudi v Sloveniji,« je za uradno stran Medveščaka dejal športni direktor kluba Aaron Fox, ki je bil v sezoni 2008/09 z Marcelom Rodmanom tudi soigralec in član udarnega prvega napada na Jesenicah.

Starejši od bratov Rodman je postal četrti Slovenec, ki bo v prihodnji sezoni igral v KHL, saj je član moskovskega CSKA Jan Muršak, pred kratkim pa sta člana Slovana iz Bratislave postala Rok Tičar in Žiga Jeglič.