O začetku priprav in nepopolni igralski zasedbi

Priprave smo začeli v ponedeljek v Ljubljani, potekale pa bodo po prilagojenem programu. S strokovnim vodstvom Zagorja smo se dogovorili, da bodo njihove igralke v prvem tednu priprav odsotne, saj so imele dolgo in naporno sezono. Reprezentantke, ki igrajo v tujini, se bodo pridružile takoj po tem, ko bodo končale s klubskimi obveznostmi, načeloma naslednji teden. Do prve tekme s Švedsko načrtujemo 14 treningov, odigrali pa bomo še dve tekmi za trening s Hrvaško v Umagu: eno v torek, 3. junija, zvečer, drugo pa naslednji dan dopoldne.

O pripravah na tekmo s Švedsko

Trenutno še nismo v fazi, ko bi se posebno veliko ukvarjali s Švedinjami, ampak se za zdaj ubadamo bolj same s seboj. Moja glavna naloga je, da mi uspe uskladiti in uigrati dekleta, ki so v zelo različnih tekmovalnih ritmih. Tiste, ki so v visokem tekmovalnem ritmu, moramo pri tem tudi obdržati, tiste, ki so nekoliko zunaj njega, pa moramo skozi trenažni proces spraviti na pravo raven. V prvem delu priprav bomo zaradi odsotnosti igralk Zagorja in tistih iz tujih klubov skušali postaviti igro, ki bo pač malce spremenjena. Analizirali bomo tudi tekmo s Švedinjami, ki smo jo oktobra lani v Helsingborgu izgubili s 25:30. A odigrali smo jo v posebnih razmerah, saj pred njo nismo opravili nobenega skupnega treninga, Ana Gros pa se nam je priključila šele na letališču. Zdaj je časa do prve tekme kar veliko, zato sem prepričana, da se bomo dobro pripravili.

O poškodbah in novinkah v ekipi

Zaradi poškodb zanesljivo ne bosta igrali kapetanka Nina Jeriček in Maja Zrnec. Jeričkova je pred kratkim dobila zdravniški izvid, da ima poškodovane križne vezi, Zrnčeva pa je sicer na seznamu 19 igralk, a poškodba prsta na nogi še ni dokončno sanirana. Poškodba Jeričkove nam je precej prekrižala načrte, saj smo imeli pripravljen koncept z dvema postavama, ki smo ju menjavali, kar je bil tudi eden ključev za uspeh proti Srbiji. Imamo kar tri novinke, debitantke. To so srednja zunanja igralka Polona Barič, 22-letna članica Pirana, ter Krimovi mladi igralki, krožna napadalka Manca Jurič in srednja zunanja Nina Zulič, obe letnik 1995.

O vlogi nefavorita s Švedsko in Srbijo

Pomerili se bomo z reprezentancama, ki sta članici svetovnega vrha, Slovenija pač ni. Zato nismo v vlogi favorita, kar pa je za nas dobro. To smo nazadnje pokazali z lansko zmago proti favorizirani Srbiji v Ljubljani. Vloga favorita pripada Švedski in Srbiji, včasih pa je čudovito biti nefavorit in potem presenetiti favorita. Priznam, všeč mi je takšna vloga.