Mišič je za Primorske novice povedal, da sta s koprskim županom na isti valovni dolžini in da bo z njim sodeloval pri velikih gospodarskih strateških projektih. Tako je že bil pri ministru za gospodarstvu Metodu Dragonji in reševal izredne razmere v Cimosu. Eden njegovih visokoletečih ciljev je denimo ta, da Koper postane »oskrbovalno in distribucijsko središče za države srednje in vzhodne Evrope«. V mesto želi privabiti multinacionalke, kar bi po njegovem pomenilo tudi to, da v Kopru ne bo niti enega brezposelnega več.

Zaposlitev je včeraj že dvignila prah v mestnem svetu. Občinska svetnica Olga Franca (SLS) je od Popoviča zahtevala, da nemudoma razkrije pogodbo z Mišičem. »Menim, da bi pri zaposlovanju v Mestni občini Koper, kjer imamo veliko brezposelnost in vedno več primerov globoke revščine, morali imeti prednost brezposelni strokovnjaki,« je dejala. Tudi naši telefonski klici na občinsko službo za odnose z javnostmi so včeraj dolgo zvonili v prazno, nato pa so nam vendarle pojasnili, da odgovorov zaradi njihove prezasedenosti ne bomo dobili takoj. Hoteli smo jih povprašati, kakšno pogodbo o zaposlitvi je podpisal Mišič, kolikšna bo njegova plača in koliko Mestna občina Koper na mesec odšteje za trenutno vseh šest županovih svetovalcev.

Poleg Mišiča Popoviču na področju družbenih dejavnosti svetuje antropolog in etnolog Marko Vidnjevič, na področju šolstva ravnatelj koprske osnovne šole Anton Baloh, za aktualne ustavnopravne zadeve ima pooblastilo znani slovenski pravnik Andraž Teršek, na medijskem področju nekdanji svetovalec Boruta Pahorja Sebastjan Jeretič, za red in mir pa Ljubiša Mihajlović. Slednji je bil obsojen na štirimesečno pogojno zaporno kazen, ker se je na razpis za direktorja piranske občinske uprave prijavil z lažnim potrdilom o delovnih izkušnjah.no