Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Urugvaj - Severna Irska
1

Urugvajci bodo imeli na mundialu visoke cilje, saj so s svojimi odličnimi napadalci lahko usodni za kogarkoli. Čeprav tokrat ne bo igral poškodovani Luis Suarez pa bi morali južoameriški nogometaši brez večjih težav odpraviti evropskega nasprotnika, ki po kvaliteti sodi v vsaj en razred nižji nivo.

Nogomet - Mednarodni mladi - Kvalifikacije U 21

21Andora - 21Slovenija
2

Slovenski nogometaši so izgubili vse možnosti za preboj na evropsko prvenstvo do 21 let, a bi morali vseeno najti dovolj motiva, da proti amaterjem iz Andore pridejo do treh točk. Andora je na sedmih kvalifikacijah v tem ciklusu sicer iztržila en remi proti Estoniji, na ostalih tekmah pa je bila daleč od točk in tako bo verjetno tudi danes.

Nogomet - Italija - 2.liga

Empoli - Pescara
1

Zadnji krog serie B bo prinesel kar nekaj odgovorov o potnikih v prvo ligo. Empoli ima na drugem mestu dve točki prednosti pred Latino in brez dvoma bodo domači odločno krenili po zmago, ki jim bi po dobri sezoni prinesla zasluženo napredovanje in izognitev od napornih in nepredvidljivih dodatnih kvalifikacij. Pescara je obsojena na 15. mesto, saj v nobenem primeru ne more več pridobiti ali izgubiti mesta na lestvici, zato so verjetno nogometaši že z mislimi pri poletnem odmoru, kar bo voda na mlin domačih.

Tenis - ATP - Pariz

Tsonga J.W. - Janowicz J.
1

Tsonga pred domačo publiko zagotovo meri visoko in lovi rezultat, ki bi mu omogočil skok na lestvici nazaj v najboljšo deseterico. V prvih dveh krogih je slavil dvakrat s 3:0, kar kaže na solidno formo Francoza in tudi Janowicz mu ne bi smel prestavljati previsoke ovire, saj je vendarle v zadnjih tednih pokazal bistveno manj od Tsongaja.