"Danes mi nikakor ni stekel servis. Proti tako dobri igralki, kot je Stephensova, pa je to skoraj pogoj za uspeh. Znana je po dobrem povratnem udarcu in če začetni udarec ni dovolj dober, takoj pritisne," je po tekmi povedala 23-letna Mariborčanka in dodala, da se ji očitno še vedno pozna dolga odsotnost z igrišč oziroma premor, ki ga je imela na začetku sezone.

Hercogova je priznala, da ni našla prave igre za močno 21-letno nasprotnico. "Skušala sem biti agresivna na žogi, stopiti naprej, a bi morala za takšno igro servirati bolje. Nasprotnica je slab servis znala izkoristiti in dokazala je, da ni zastonj tako visoko na lestvici WTA."

Izpadla tudi med dvojicami

Hercogovo je popoldan čakal še nastop med dvojicami, kjer pa prav tako ni bila uspešna. V paru z Argentinko Paulo Ormaecheo sta bili nemočni proti avstralski dvojici Casey Dellacqua in Ashleigh Barty. Sedmi nosilki turnirja v ženskih dvojicah sta slovensko-argentinsko kombinacijo odpravili že po dveh nizih z izidom 6:2, 6:3. Dvoboj je trajal 52 minut.

Nadal že v 3. krogu OP Francije

Španec Rafael Nadal nadaljuje z dominantnimi predstavami na odprtem teniškem prvenstvu Francije ter se je brez izgubljenega niza prebil v tretji krog. Branilec naslova in prvi nosilec je v drugem krogu obetavnemu Avstrijcu Dominicu Thiemu z brezkompromisnim tenisom dal teniško lekcijo ter napredoval z izidom 6:2, 6:2, 6:3.

Osemkratni zmagovalec peščenega turnirja na igriščih Roland Garrosa se bo v naslednjem krogu pomeril z Argentincem Leonardom Mayerjem, ki je Rusa Tejmuraza Gabašvilija premagal po štirih nizih s 6:2, 4:6, 6:4, 6:4.

Nadal bi v primeru novega naslova pisal zgodovino OP Francije, saj doslej še nihče ni vpisal pet zaporednih zmag na tem turnirju. Lanski zmagovalec je vpisal rekordno 61. posamično zmago na igriščih Roland Garrosa.