Papirnata favorita obeh polfinalnih dvobojev sta Veszprem in Barcelona, a oba bosta morala to dokazati tudi na igrišču. Madžarska zasedba je tej sezoni unovčila velika denarna vlaganja, a tudi na igrišču prikazala sijajne predstave. V skupini A je zanesljivo osvojila prvo mesto, v tekmah na izločanje izkoristila srečno roko na žrebu, saj je v osmini finala najprej opravila s poljskim Plockom iz Wisle, v četrtfinalu pa še z razvpitim in domišljavim francoskim PSG.

Veszprem se bo v polfinalu pomeril s Kielom, ki je v zadnjih letih izgubil nekaj svojega sijaja, še vedno pa je to ekipa za velike podvige. Trikratni evropski prvaki so v skupinskem delu zanesljivo slavili v skupini B, v osmini finala izločili ukrajinski Motor iz Zaporožja, v četrtfinalu pa makedonski Metalurg iz Skopja. Prva polfinalna tekma bo slovensko obarvana, saj bosta pravico delila sodnika Nenad Krstič in Peter Ljubič.

Na drugem polfinalnem dvoboju je tihi favorit Barcelona, ki si je preboj na sklepni turnir priigrala šele po "hitchokovskem" četrtfinalnem zmagoslavju nad nemškim klubom Rhein-Neckar Löwen. Pri Kataloncih so sami vrhunski igralci, še vedno je prva violina nekdanji slovenski reprezentant in igralec Celja Pivovarne Laško, Belorus Sergej Rutenka, a tudi drugi igralci so pripravljeni, da se v Kölnu znova povzpnejo na evropski rokometni vrh.

Pred njimi bo težka naloga, na nasprotni strani igrišča jim bo stala zasedba iz Flensburga, ki v svojih vrstah nima igralcev zvezdniškega sijaja, temveč dvanajst izenačenih mož, ki jih vodi nekdanji švedski reprezentant Ljubomir Vranješ.

V tej sezoni sta slovenske barve v ligi prvakov zastopala velenjsko Gorenje in Celje Pivovarna Laško, obe naši najboljši ekipi pa sta se poslovili v osmini finala. Za velenjsko zasedbo je bil usoden francoski PSG, za celjsko pa nemški Flensburg-Handewitt.