Tekmo je odločil Michal Handzus v začetku tretje minute drugega podaljška. Pred tem je bil obračun pol preobratov. Lanski prvaki lige NHL iz Chicaga, ki so nujno potrebovali zmago, so v uvodni tretjini povedli z 2:0 in 3:1, po 40 minutah pa je s 4:3 vodila ekipa iz Kalifornije. Gostitelji so preko Bena Smitha izenačili v 42. minuti, izid se ni spremenil in moštvi sta igrali podaljšek.

Za Los Angeles so gole ob Gaboriku dosegli še Jarrett Stoll, Dustin Brown in Pearson Tanner. O izenačenosti ekip pa najbolje govori podatek, da so gostitelji dobili razmerje strelov na gol z 38:37.

"Kot vedno sem se skušal v napadu odkriti in dobil sem lepo podajo od Brandona Saada," je po zmagi odločilni gol na tekmi razložil Handzus in nato dodal: "Najbolj pomembno je, da smo zmagali in zdaj moramo s to serijo nadaljevati. Zmaga je bila velika, zdaj bomo v njej uživali, a še vedno smo zadaj s 3:2 in v njihovi dvorani bo težko."

O nori tekmi je govoril tudi domači vratar Corey Crawford: "Na celi tekmi smo videli zelo dober hokej. Verjetno kar najvišji nivo v vsej letošnji sezoni. Posebej nor je bil podaljšek."

Večje je bilo razočaranje na nasprotni strani. "To je bila odlična tekma, a ne takšna, ki smo si jo nekdo želi izgubiti. Na koncu tak poraz seveda zaboli, a jutri je nov dan," pa je dejal branilec Los Angelesa Drew Doughty.

V finalu vzhoda se bosta danes pomerila New York Rangers in Montreal Canadiens. Po petih tekma je izid 3:2 za Montreal.