»Preprosto je bil to eden tistih dni, ko ti ne gre nič od rok. Jasno je, da ne moreš biti vedno v dobri formi, toda zares sem jezna, da sem izpadla,« je bila razočarana Serena Williams. »Kljub temu ni konec sveta. Takšne stvari se dogajajo. Zdaj bom odšla domov in trenirala še petkrat bolj na moči kot do zdaj. Že zdaj sem sicer trdo trenirala, a vem, da lahko še močneje,« je dodala Serena Williams, ki je v karieri osvojila sedemnajst turnirjev velike četverice. »Bolj bi bila razočarana, če bi vedela, da ne morem igrati boljše, toda ker vem, da sem lahko boljša, ostajam optimistična,« je rekla najboljša igralka zadnjih let, ki nazorno sporoča, da bo v Wimbledonu še bolj željna uspeha. »Zagotovo hočem zmagati na vsaki tekmi in dati vedno vse od sebe. To je moj cilj pred vsakim dvobojem. Toda včasih je dobro, da se kje spotakneš, da si nato še bolj lačen uspeha. Rada imam takšne izzive.«

Poraz z 2:6 in 2:6 je z vidika rezultata njen najhujši v 16 letih, odkar igra na turnirjih za grand slam. Williamsova po porazih v večini primerov nerada hvali svoje tekmice, vendar je bilo pri mladi Španki tokrat drugače. »Še nikoli je nisem videla, da bi igrala tako dobro. Upam, da bo nadaljevala v enakem ritmu, saj lahko pride zelo daleč. Igra dobro in pametno. Preprosto se nisem znala prilagoditi njeni igri,« je povedala Serena. Le malo zatem je iz Rolanda Garrosa izpadla tudi njena sestra Venus Williams, ki je s 6:2, 3:6 in 4:6 izpadla proti 19-letni Slovakinji Anni Schmiedlovi. Nazadnje sta obe sestri Williams izpadli na isti dan turnirja velike četverice leta 2011 v osmini finala Wimbledona.

In kdo je Garbine Muguruza, ki je pripravila največje presenečenje? Gre za mlado Španko, ki je profesionalka od leta 2011, do zdaj pa je nastopila na šestih turnirjih za grand slam. Njena najboljša uvrstitev je osmina finala z letošnjega turnirja v Melbournu. Muguruzova ima očeta Španca in mamo Venezuelko, na lestvici WTA pa je bila najvišje na 63. mestu. »To je brez dvoma največja zmaga v moji karieri. Serena mi je dejala, da če bom še naprej igrala enako, da lahko celo osvojim turnir. Jaz sem ji odgovorila, da se bom potrudila,« je žarela Garbine Muguruza. Španka je pred turnirjem razkrila, da je ravno Serena Williams njena vzornica. »Prav zato je bilo še toliko težje igrati proti njej. Odkar pomnim, sem jo gledala po televiziji, kako igra. Gledala sem tudi njene posnetke, kako trenira. O njej vem vse. Kako servira, kako udari bekhend… Videla sem vsaj sto njenih posnetkov,« je razkrila mlada Španka, ki se bo v tretjem krogu pomerila ravno z Anno Schmiedlovo.