Avtorjeva knjiga o pravilni prehrani za krvno skupino 0 je kuharica z obilo personaliziranih receptov, ki ustvarjajo optimalno okolje za telesno zdravje ljudi s to krvno skupino. Avtor jo je napisal v sodelovanju z nekdanjo pacientko Kristin O'Connor, s katero sta združila znanstvene koncepte prehrane po krvnih skupinah z ustvarjanjem slastnih kuharskih umetnin. V njej je široka paleta seznamov priporočljivih in nevtralnih živil ter takih, ki naj se jih ljudje s to krvno skupino izogibajo. Ta živila sodelujejo tudi pri ohranjanju telesne teže, pomagajo hujšati ter preprečujejo in zmanjšujejo bolezni. Avtorja prav tako navajata, katere zdravstvene težave, povezane s prehranjevanjem, največkrat pestijo ljudi s to krvno skupino (visoka kislost v želodcu, nagnjenost k čirom, težave s ščitnico zaradi prenizke ravni joda, črevesnih vnetij ali pomanjkanja aminokisline tirozina).

Na splošno naj bi ljudje s krvno skupino 0 uživali ob prehrani z obilo visokokakovostnih živalskih beljakovin in omejeno količino žit, sadja ter zelenjave. Izogibajo naj se pšenice, koruze, belega in laškega fižola, leče, večine mlečnih izdelkov in kravjega mleka (priporočljivo je mandljevo, konopljino in riževo mleko). Kljub temu se med priporočljivo in nevtralno zelenjavo ter sadjem najde velika izbira (brokoli, buča, listni ohrovt, paprika, repa, sladki krompir, brstični ohrovt, gomoljna zelena, jajčevci, korenje, koromač, paradižnik, pesa, šparglji, banane, borovnice, češnje, suhe fige, guava, mango, slive idr.), zaradi česar upoštevanje tovrstnih smernic nikakor ne pomeni diete oziroma odrekanja hrani, ampak dajanje prednost tistim živilom, ki so za posameznika najbolj zdrava. Slastni recepti za različne zajtrke, kosila, večerje, juhe, priloge, omake, prigrizke, sladice, pijače in smoothieje so opremljeni tudi s številnimi fotografijami, ki naravnost budijo apetite po novih eksperimentih v kuhinji. vo