Današnji dan na peščenih igriščih Roland Garrosa ni bi usojen prvi nosilki Sereni Williams. "Čisto nič mi ni uspevalo, nobena žoga se ni odbila v mojo korist. Bil je pač eden tistih dni. Sovražim, kadar imam slab dan na turnirjih za veliki slam, ampak žal se mi je to zgodilo prav danes," je po porazu povedala mlajša od sester Williams, Serena. Pričakovano je bila nasprotnica izredno vesela. "Totalno srečna sem," je Muguruza zaklicala publiki ob slovesu z igrišča.

Sedemnajstkratna zmagovalka turnirjev za veliki slam Williamsova je v dvoboju naredila kar 29 neizsiljenih napak, ob tem tudi pet dvojih napak pri servisih. "Preprosto nisem mogla servirati, a vsak dan ne moreš biti v formi. Zdaj bom delala petkrat več, da se to ne bi več ponovilo," je dejala 32-letna Williamsova, ki je v Parizu leta 2012 izgubila v prvem krogu.

Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova bo tekmica današnje pariške senzacije, kot zanimivost pa velja omeniti, da je Schmiedlova v prvem krogu ugnala Serenino sestro Venus z 2:6, 6:3 in 6:4. Osmopostavljena Nemka Angelique Kerber proti Američanki Varvari Lepchenko ni izgubljala časa, boljša je bila s 6:2, 7:5. Sedmopostavljena Rusinja Marija Šarapova je s 7:5 in 6:2 ugnala Bolgarko Cvetano Pironkovo, tretja nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska pa Čehinjo Karolino Pliskovo s 6:3 in 6:4.

Med moškimi nosilci brez težav

V moški konkurenci nosilci niso imeli težav. Drugopostavljeni Srb Novak Đoković je zlahka odpravil domačina Jeremyja Chardyja, boljši je bil s 6:1, 6:4, 6:2. "Vedel sem, da bo prišel na igrišče in iskal svojo priložnost preko močnega forehanda. Poleg tega ima odličen servis. A uspelo mi je, da sem mu vsilil svojo igro. Z osnovne črte sem igral brezhibno, prisilil sem ga, da je delal napake, kar je prav gotovo pripomoglo k temu, da sem zmagal v treh nizih," je po preboju v tretji krog dejal Đoković.

Tudi četrti nosilec Švicar Roger Federer je proti Argentincu Diegu Schwartzmanu potreboval zgolj tri nize, ugnal ga je s 6:3, 6:4, 6:4. Šestopostavljeni Čeh Tomas Berdych je en niz oddal nasprotniku, a Kazahstanca le premagal s 6:7 (4), 6:4, 7:5, 6:3.

V današnji igri ženskih dvojic sta bili uspešni tudi obe slovenski igralki. Kot prva si je napredovanje v drugi krog zagotovila Andreja Klepač, ki je skupaj s Španko Mario-Tereso Torro-Flor z 1:6, 6:4 in 6:4 premagala deseti nosilki, Rusinjo Alo Kudrjavcevo in Avstralko Anastazijo Rodionovo. Napredovala je tudi Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, igralki sta četrti nosilki, s 6:1 in 6:2 premagala ameriški par Lauren Davis - Megan Moulton-Levy.

V četrtek bo v drugem krogu posameznic znova zaigrala Polona Hercog, ki jo čaka dvoboj z Američanko Sloane Stephens, 15. nosilko turnirja. Mariborčanka bo jutri združila moči z Argentinko Paulo Ormaecheo in se v dvojicah pomerila še z avstralskim parom Ashleigh Barty/Casey Dellacqua.