Pametni mobilnik G3 med drugim premore štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 801, 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon s štirikrat višjo resolucijo od standardne visoke ločljivosti (HD), vgrajeno kamero s 13 megapiksli in napredno optično stabilizacijo, podporo mobilnim omrežjem LTE in brezžični tehnologiji NFC ter operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat.

Visoka ločljivost zaslona je zahtevala vgradnjo zmogljivejše baterije. Pri razvoju te so uporabili grafit namesto kovinskih delcev in dosegli zmogljivost 3000 mAh. Telefon podpira tudi brezžično polnjenje baterije, so danes sporočili iz slovenskega podjetja Vama Trade Povšič & Co, ki zastopa in distribuira mobilnike LG.

Mobilnik prinaša tudi enostavnejši zajem fotografij, saj sedaj hiter dvojni pritisk zaslona izostri motiv in zajame posnetek. Med inovacijami je tudi nov način samoportretiranja oziroma zajemanja t.i. selfiejev: telefon spremlja dlan uporabnika, ko jo ta stisne v pest, pa sproži trisekundno odštevanje in zajame posnetek.

Podjetje LG je novi paradni mobilnik v svoji ponudbi po poročanju francoske tiskovne agencije AFP predstavilo na več dogodkih, ki so v torek istočasno potekali v različnih mestih po vsem svetu, med drugim tudi v ameriškem San Franciscu.

LG je bil v začetku letošnjega leta peti največji ponudnik pametnih mobilnih telefonov na svetovni ravni, po podatkih mednarodne analitske hiše IDC je zasedal 4,4-odstotni delež. Na prvem mestu je bil Samsung s 30 odstotki, sledili so Apple (15,5 odstotka) ter kitajska Huawei (4,7 odstotka) in Lenovo (4,6 odstotka).