Brian May je v pogovoru za BBC razkril, da bo naslov albuma najverjetneje »Queen Forever«, na njem pa bo največ pesmi iz 80. let prejšnjega stoletja, ko je bila skupina tako na vrhuncu svoje ustvarjalne moči, kakor tudi na vrhuncu slave.

Pesmi, ki jih ni slišal še nihče

»To bo sicer kompilacija, a bo na albumu še nov material, ki ga ni slišal še nikoli nihče na svetu. Mislim, da bo ljudem všeč,« je optimističen. »Zvok je epski! A ne bi bil, če ne bi pesmi popolnoma restavrirali. Imeli smo le delčke, a smo vedeli, kaj moramo storiti, z moderno tehnologijo pa je možno vse,« je povedal May. »Našli smo nekaj pesmi, ki jih poje Freddie, mi pa igramo zraven. Album bo najverjetneje izšel proti koncu leta,« je pristavil.

Kitarist skupine Queen je v pogovoru povedal še, da se njegova najljubša pesem skupine neprestano spreminja, da pa je trenutno to »Made in Heaven«, ki sicer nikoli ni izšla kot singel, je pa bila naslovna pesem albuma iz leta 1995, ki so ga izdali po smrti Freddieja Mercuryja.

Na albumu morda tudi duet z Michaelom Jacksonom

Bobnar skupine Roger Taylor pa je za revijo Classic Rock Magazine povedal, da bo na novem albumu morda objavljen tudi duet Mercuryja z Michaelom Jacksonom. »Družila sta se več let, njegovi potomci pa se še vedno niso popolnoma odločili, kaj bi naredili s temi pesmimi. Predlagali smo, da jih dokončamo, pa bomo videli, kaj bo nastalo. Zelo dobre so, ena pa celo odlična,« je dejal.

Razkril je še, da skupina dela na nadaljevanju muzikala »We will rock you«, ki temelji na uspešnicah skupine. Skupina pa se 19. junija s pevcem Adamom Lambertom po desetih letih odpravlja na krajšo ameriško turnejo, na kateri bodo imeli 19. koncertov. Začeli bodo v Chicagu, zadnji nastop pa bo 20. julija v Washingtonu. »To je najbližja različica Queenov, kakršni smo bili v naši zlati dobi,« je May povedal za revijo Rolling Stone. »To ne bo animacija. Igrali bomo v živo, ob sebi pa bomo imeli odličnega pevca,« je zaključil.