Ključni igralec tekme je bil Rene Bourque, ki je dosegel kar tri gole. Montreal je v drugi tretjini vodil že s 4:1, a so gostje med 30. in 35. minuto izid poravnali. Pred zadnjim odmorom je Bourque povišal na 5:4 in v začetku zadnje tretjine na 6:4, s čimer je bil zmagovalec takorekoč odločen.

Končni izid je v 56. minuti postavil David Desharnais. Gostje so se že zelo zgodaj odločili, da zamenjajo vratarja s šestim igralcem v polju, kar je vedno dvorezen meč in Desharnis je vnovič zvišal na tri gole razlike.

"Samo lepo je. Najbolj pomembno je, da smo ostali v igri in podaljšali serijo z New Yorkom. Danes smo zmagali in vesel sem, da sem sam odigral zelo dobro tekmo," je po obračunu dejal Bourque, ki je na zadnjih desetih tekmah zadel le enkrat.

"Verjetno so zdaj dobili malo upanja, a to ne sme spremeniti našega razmišljanja. Razmišljati moramo o naši igri in o naši strategiji. Tako kot danes ne smemo igrati in na naslednji tekmi ne bomo. V Montrealu smo zmagali na dveh od treh tekem in zdaj moramo to ponoviti doma. V domači dvorani bomo močnejši," pa je pred nadaljevanjem samozavesten napadalec New Yorka Brad Richards.

V noči na četrtek bodo Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem v finalu zahodne konference gostovali pri branilcih naslova v Chicagu. Po štirih tekmah Los Angeles vodi s 3:1 in se v veliki finale lahko uvrsti že danes. Montreal upa, da bo v soboto v svojem Bell Centru gostil še sedmo tekmo.