O suvereni zmagi proti Gorenju v Velenju in naslovu prvaka Slovenije

V naš prid je odločilo, da smo v zadnjih mesecih igrali zelo dobro in imeli smo daljšo klop. V Velenju smo bili vsi v dobri dnevni formi, nihče ni imel slabega dneva, in ko imaš 16 enakovrednih igralcev, je to super. Bili smo prepričani o zmagi, še posebej ker smo vedeli, da moj brat Staš ne bo igral. On pa je motor ekipe in težko ga je nadomestiti, kar se je videlo tudi na igrišču. Njegovo neigranje je bilo za Gorenje prevelik hendikep. Če bi Staš igral, bi bila tekma sicer zanimivejša, a zmaga bi vseeno pripadla nam. Naslov smo po štirih sušnih letih vrnili v Celje, kamor letos tudi spada. In tako smo se igralci, ki odhajamo drugam, poslovili na najboljši in najlepši možni način.

O nujnosti zmag proti Madžarski in uvrstitvi na SP 2015 v Katarju

To sta verjetno najpomembnejši tekmi za slovensko reprezentanco v zadnjih letih, tekmi življenjskega pomena. Odigrati ju moramo tako, kot se spodobi, kot smo sposobni in kot pričakujejo od nas. Ne smemo si dovoliti, da po letošnjem EP na Danskem ostanemo še brez enega velikega tekmovanja. EP smo bolj ali manj že preboleli, SP pa bo imelo še večjo težo, saj pelje tudi v kvalifikacije za OI 2016 v Braziliji, ki so naš cilj. Prepričan sem, da mora sedanja generacija vsaj enkrat igrati na OI.

O prednostih in slabostih Slovenije v primerjavi z Madžarsko

Vsaj majhna prednost je igranje povratne tekme pred domačimi gledalci v Velenju. Slabost za Madžare bi utegnil biti nastop Veszprema na sklepnem turnirju evropske lige prvakov konec tedna v Kölnu, po dveh težkih tekmah v dveh dneh pa bodo madžarski igralci precej bolj utrujeni in iztrošeni kot mi. Madžarska ima višjo, težjo in močnejšo ekipo, mi pa imamo hitrost in visok ritem igre.

O prepovedi igranja za Uroša Zormana in Miha Žvižeja

Kazni mi nista povsem jasni in logični. Zorman ni dobil rdečega kartona zaradi pretepanja, ampak ugovarjanja sodnikoma, Žvižej pa je sodeloval v pretepu, a sta oba dobila enako visoko kazen. Uroš je kapetan, vodja na igrišču in zunaj njega, zato se bo njegova odsotnost zelo poznala. Toda upam, da bo pritožba slovenske zveze uspela in da bo lahko igral proti Madžarom.

O razpletu sklepnega turnirja evropske lige prvakov v Kölnu

Skozi večji del letošnje sezone sem pričakoval, da bo Barcelona suvereno postala prvak Evrope. Vendar me je razočarala v četrtfinalu proti Rheinu Neckarju, ko je v Nemčiji izgubila kar s sedmimi goli. Nato je doma sicer zmagala z enako razliko in šla v polfinale, a se je preveč mučila. V Kölnu je v polfinalu vsekakor favorit proti Flensburgu, na drugem polfinalu pa dajem rahlo prednost Veszpremu pred Kielom. Prav Veszprem je edini, ki se lahko trenutno kosa z njo, a mislim, da bo na koncu le slavila Barcelona.

O klubski prihodnosti na Danskem

Doslej so bile vse misli usmerjene na klubsko sceno in Celje, zdaj so na reprezentančno, potem bodo na danski klub Bjerringbro-Silkeborg, s katerim sem podpisal dveletno pogodbo. Prvi trening imam 22. julija, na Dansko pa bom odpotoval nekaj dni prej.