»Sem zadovoljna, so pa bila igrišča precej mokra. Bila sem agresivna in tekmici nisem dovolila, da začne svoj ritem. Dobro sem tudi servirala. Pariški turnir je moj najljubši turnir za veliki slam. Tukaj se vedno dobro počutim,« je po zmagi s 6:2, 6:3 po uri in 17 minutah igre proti Slovakinji Jani Čepelovi dejala Mariborčanka, ki ima novega trenerja, saj je aprila začela sodelovati z Željkom Krajanom. »Tudi v preteklosti sem si želela delati z njim. Trajalo bo še nekaj časa, da bom znova prikazala najboljše igre. Toda tega se zavedava, pomembno nama je, da se iz turnirja v turnir in iz tedna v teden razvijam,« je dodala 59. s svetovne lestvice, ki jo na drugi stopnici čaka kakovostnejša tekmica, Američanka Sloane Stephens, sicer 15. nosilka, proti kateri pa ni še nikoli igrala: »Dobro sem pripravljena, poskušala bom biti agresivna, saj je takšen tudi njen slog igre, da ji ne smeš prepustiti narekovanja ritma. Mislim, da imam možnosti za zmago.«

Sicer pa je bilo včeraj na igriščih Rolanda Garrosa največ govora o Kitajki. Nepričakovano se je v vlogo turistke prelevila Li Na, sicer druga s svetovne lestvice in zmagovalka turnirja leta 2011, ki pa presenetljivo ni točila krokodiljih solz. »Nisem bila prava. Tokrat to, kdo stoji na drugi strani mreže, ni bilo pomembno, saj bi najverjetneje izgubila proti vsaki tekmici. Res vse mi je šlo narobe,« se je po porazu s 5:7, 6:3, 1:6 tolažila 32-letna teniška milijonarka, ki je doslej samo z udarjanjem žogice zaslužila 12 milijonov evrov, letošnje leto pa je začela sanjsko s slavjem na velikem slamu v Avstraliji.

Precej manj popisan list je bila njena krvnica, Francozinja Kristina Mladenovic. Njen oče Dragan je bil jugoslovanski rokometni reprezentant, ki se je leta 1992 preselil v Dunkirk, kjer je nadaljeval športno kariero. Že leto kasneje se je rodila Kiki, danes pa so vsi v družini naturalizirani Francozi. Profesionalka je šele peto leto, velja pa za veliko boljšo tenisačico za igro dvojic kot posameznic, lahko se namreč pohvali, da je lani v Wimbledonu in letos v Avstraliji skupaj s Kanadčanom Danielom Nestorjem slavila zmago med mešanimi dvojicami. »Iz dneva v dan se trudim in verjamem, da bom nekoč med najboljšimi. Morala sem biti zbrana in psihično močna, da sem izkoristila ponujene priložnosti. Prekrasen je občutek, ko ti pred domačimi navijači uspe takšna zmaga,« se je po najpomembnejšem skalpu v karieri med posameznicami smejalo visoki blondinki (v višino meri 1,84 metra), ki je doslej zaslužila milijon evrov, avgusta lani pa je bila na svetovni lestvici že uvrščena na visoko 36. mesto.