Gantar je na družabnem omrežju Twitter pojasnil, da je s tem prevzel odgovornost za slab rezultat stranke na nedeljskih volitvah v Evropski parlament.

Kot navajajo v stranki, bodo aktivno sodelovali v povezovanju sorodnih političnih akterjev oziroma v pogovorih in dogovorih o skupnem nastopu na predčasnih volitvah v državni zbor.

"Prav Zares je v začetku leta prva dala pobudo za povezovanje že pred evropskimi volitvami, vendar takrat zaradi lahkomiselnosti ali počasnosti nekaterih potencialnih partnerjev do njega ni prišlo", poudarjajo v stranki. Zato podpirajo prizadevanja, da se to zgodi vsaj pred predčasnimi volitvami v državni zbor, so še zapisali v stranki.

Gantar je vodenje Zaresa prevzel leta 2012 in na tem mestu nasledil Gregorja Golobiča. V svoji politični karieri je bil med leti 1994 in 2000 minister za okolje in prostor, med leti 2001 in 2004 pa minister za informacijsko družbo. Leta 2004 je bil izvoljen za poslanca. V letu 2007 je bil med ustanovitelji združenja Zares in pozneje tudi stranke Zares. Po volitvah leta 2008 sem bil izvoljen za predsednika DZ in funkcijo opravljal do izstopa Zaresa iz koalicije septembra 2011.

Radićevo je leta 2010 tedaj še koalicijska parlamentarna stranka Zares predlagala za ministrico za gospodarstvo. Na tem mestu je nasledila Mateja Lahovnika. Pred tem je bila njegova državna sekretarka. Ministrsko mesto je zapustila junija 2011 z odhodom Zaresa iz koalicije. Na letošnjih evropskih volitvah je bila nosilka liste Zares za evropski parlament.