"Sem kar zadovoljna s samo igro. Po tem, ko je bila tekma prestavljena z včeraj na danes, sem se poizkušala kar najbolje pripraviti. Pogoji so bili mogoče malo boljši kot včeraj. To mi je odgovarjalo. Igrišča so bila kar mokra. Bilo je treba malce več delati na žogi. Celo tekmo sem bila dokaj agresivna in tekmici nisem dovolila, da začne s svojim ritmom. Dobro sem tudi servirala," je današnji obračun pokomentirala Mariborčanka.

Hercogovo, sicer 59. igralko z lestvice WTA, v drugem krogu čaka dvoboj s 15. nosilko Američanko Sloane Stephens, ki je s 7:4, 7:6 (8) izločila Kitajko Shuai Peng.

"Z njo se še nisem pomerila. V preteklosti je že naredila nekaj dobrih rezultatov. Jaz sem zelo dobro pripravljena, poizkušala bom biti agresivna. Tudi ona tako igra, da ji ne smeš prepustiti diktiranja ritma. Morala bom igrati dobro, servirati dobro in mislim, da imam možnosti za zmago," meni Hercogova.

Štajerka bi s Čepelovo morala igrati v ponedeljek, vendar so prireditelji zaradi zamud po dežni prekinitvi njen dvoboj odpovedali. Na igrišča Roland Garrosa je znova stopila danes, včerajšnja prekinitev pa je ni vrgla iz tira. "Vse je v redu. To je moj najljubši turnir za grand slam. Tukaj se zelo dobro počutim in sem zelo zadovoljna z začetkom," je dejala Hercogova.

Triindvajsetletnica od aprila sodeluje s trenerjem Željkom Krajanom, ki se je ekipi Hercogove pridružil ob koncu okrevanja po poškodbi. Najboljša slovenska teniška igralka je z njim zelo zadovoljna: "Tudi v preteklosti sem si želela delati z njim. Mislim, da bo do najboljše igre trajalo nekaj časa. Delava na tem, da se iz turnirja v turnir, iz tedna v teden razvijam. Mislim, da delam v pravi smeri."