Boyd je razkril, da se z njegovo zgodbo, postavljeno v pozna 60. leta, vrača "klasičen Bond", poudaril pa je tudi, da je pisanje zgodbe o vohunu zanj "priložnost, ki se ti zgodi samo enkrat v življenju".

Boyd je s tem postal tretji avtor v zadnjih letih, ki so ga pri družbi Ian Fleming Publications povabili k pisanju uradnega romana o Bondu. Pred njim sta se tega lotila ameriški pisatelj Jeffrey Deaver z delom "Carte Blanche" iz leta 2011 ter Sebastian Faulks, čigar knjigo "Devil May Care" (Hudič se lahko pazi) so izdali leta 2008. Flemingov literarni heroj pa nastopa tudi v delih drugih avtorjev, med drugim Johna Garderja in Charlieja Higsona, avtorja knjig o mladem Bondu.

"Boyd je sodoben britanski pisatelj, ki v svojih delih povezuje literarne elemente s široko privlačnostjo," je povedala direktorica družbe Ian Fleming Publications Corinne Turner, ki obenem meni, da bi slog, podoben Boydovemu, vzdrževal tudi Fleming, če bi pisal danes.

Flemingov prvi roman o Bondu z naslovom "Casino Royale" je izšel leta 1953. Od tedaj so širom po svetu prodali več kot 100 milijonov Bondovih knjig, letos poleti pa se obeta tudi ponovna izdaja niza 12 romanov in dveh zbirk kratkih zgodb o slavnem vohunu.