"V primerjavi s sejemskim programom iz preteklih let poleg filmov in pogovorov ponujamo tudi razstave, plesne predstave in gledališki program za otroke", je dejal za STA eden izmed organizatorjev festivala Marko Strpić, ki je tudi založnik in knjigar. Kot je pojasnil, so organizatorji ASK-a zagotovili zgolj prostor, pobude za programske vsebine pa prišle tako iz vrst različnih aktivističnih skupin kot od različnih zagrebških umetnikov. "Vsi so želeli prispevati k anarhistični manifestaciji, ki je v preteklih sedmih letih pritegnila več 100 udeležencev in več 1000 obiskovalcev z vsega sveta", je povedal Strpić.

Takoj po petkovem odprtju sejma, ki bo najprej potekal v Galeriji Nova, se se začel tudi spremljevalni program s pogovorom o zgodovini anarhizma v regiji, njegovem vrednotenju in razlogih, zakaj nikoli ni postal množično gibanje. Predstavili bodo tudi portreta dveh pozabljenih atentatorjev, Jelene Ilke Marković iz Srbije in Luka Jukića s Hrvaške, ki sta konec 19. oziroma v začetku 20. stoletja poskusila umoriti takratne vladarje. Na prvi sejemski dan bodo odprli tudi razstavo Predraga Pavića in Marka Vojnića.

V soboto, 31. marca, bodo knjižne stojnice prestavili v park Zrinjevac, kjer bo potekal tudi gledališki program za otroke. Sobotni pogovori bodo potekali na temo direktna akcija kot metoda delovanja ter vprašanje legalnosti in legitimnosti tovrstnih akcij. Beseda bo tekla tudi o pozitivnih in negativnih vplivih sodobnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij na dejavnosti družbenih gibanj ter o posledicah jedrske nesreče v japonski Fukušimi.

V Zagrebu se bodo prvič predstavili tudi anarhisti iz Estonije, ki pripravljajo baltiško anarhistično konferenco, udeležbo pa so potrdili še založniki, skupine in posamezniki iz Velike Britanije, Nemčije, Češke, Italije in Grčije, kot tudi iz držav regije, med njimi Slovenije.

Prvi anarhistični sejem v Zagrebu so organizirali sredi marca 2005, ki je takrat potekal kot drugi balkanski anarhistični sejem. Prvo srečanje anarhističnih založnikov z Balkana je bilo leta 2003 v Ljubljani, nato pa so se vrstili v Zagrebu, bolgarski prestolnici Sofiji, grškem Solunu in Zrenjaninu v Srbiji.